xcounter
#

"Укроборонпром" визнав проблеми з "ракетною програмою", можливо мова саме про "Сапсан"

17154
Пускова ОТРК "Сапсан" на репетиції параду у 2021 році, фото ілюстративне
Пускова ОТРК "Сапсан" на репетиції параду у 2021 році, фото ілюстративне

Але в концерні запевняють, що про всі проблеми вчасно попереджали контррозвідку та Мінстратегпром

Прес-служба концерну "Укроборонпром" виступила з повідомленням, в якому прокоментувала окремі аспекти по перебігу "ракетної програми". У відомстві зазначили зокрема, що "значна частиан ракетної програми успішно виконана", але "деякі питання її подальшої реалізації лишаються невирішеними".

І що в березні-квітні 2023 року підрозділи безпеки "Укроборонпрому" за дорученням генерального директора Юрія Гусєва провели "перевірку щодо встановлення причин невиконання окремих заходів ракетної програми". Результати цієї перевірки 25 квітня цього року були направлені до Мінстратегпрому та Департаменту контррозвідки СБУ.

Читайте також: У Embraer кажуть, що не мають з Україною "відкритої розмови" про літаки A-29 Super Tucano

Від Defense Express можемо лише припустити, що це повідомлення прес-служби "Укроборонпрому" може бути пов’язане із деякими публікаціями в ЗМІ, що стосуються перебігу програми по ОТРК "Сапсан".

Зокрема, раніше в ефірі "Апостроф TV" Ігор Крол, голова Асоціації "Західноукраїнське об'єднання підприємств оборонно-промислового комплексу" зазначив, що фактичний прогрес у створенні цього ОТРК складає на рівні 70%, тобто "Сапсан" поки залишається навіть не дослідним зразком, а проєктом на стадії розробки. І це саме той реальний стан розробки, який ліквідує усі можливі ілюзії.

В свою чергу, "ЕП" в своїй публікації про зміну керівництва "Укроборонпрому" зафіксувала зокрема, що реальний стан справ із ОТРК "Сапсан" виявився на порядки гіршим, аніж було задекларовано зокрема для глави держави. І що цей фактор міг стати одним із тих, що запустив процес кадрової ротації в Концерні.

Розробка ОТРК "Сапсан" стартувала ще у 2006 році

Хоча з іншої сторони, ми також маємо зазначити, що в теорії Концерн з формальної точки зору може взагалі не мати відношення до програми "Сапсан". Станом на 2021 рік головним підприємством у цій програмі було КБ "Південне", котре на той момент взагалі не відносилось до структури "Укроборонпрому".

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки звільнено територій під час наступу та як багато боєприпасів вистрілюють рашисти