xcounter
#

"Українська бронетехніка" у 2019 році збільшила дохід на 75%

591
СБА "Новатор" розробки та виробництва ТОВ "Українська бронетехніка" на стенді компанії на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та Безпека - 2019" / Фото: wikipedia.org
СБА "Новатор" розробки та виробництва ТОВ "Українська бронетехніка" на стенді компанії на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та Безпека - 2019" / Фото: wikipedia.org

За підсумками 2019 року у порівнянні з 2018 роком ТОВ "Українська бронетехніка" завдяки збільшенню кількості реалізованої продукції збільшило чистий дохід на 74,7%

Про це, як повідомляє Defense Express з посиланням на Ukrainian Military Pages, йдеться в оприлюдненій фінансовій звітності підприємства за 2019 рік.

Водночас, попри збільшення доходу – до 1,153 млрд грн проти 660 млн, чистий прибуток підприємства впав на 70% і склав усього 11,5 млн проти 38 млн у 2018-му. Це пов'язано зі зростанням собівартості продукції на 96,4% через підвищення закупівельних цін на сировину, комплектуючі та напівфабрикати, енергоносії, збільшення витрат на оплату праці.

Читайте також: "Українська бронетехніка" у 2019 році придбала в Чорногорії майже 50 тисяч підривачів та зарядів для мін
СБА
СБА "Варта" розробки та виробництва ТОВ "Українська бронетехніка" на військовому параді з нагоди святкування 27-ї річниці Незалежності України, 24 серпня 2018 року / Фото: wikipedia.org

Підприємством виробляється така основна продукція:

- спеціалізовані броньовані автомобілі для перевезення особового складу "Варта" і "Новатор";

- 82-мм міномет "УПІК 82";

- 60-мм міномет МП60;

- мінометний постріл калібру 60-мм "UB 60";

- мінометний постріл калібру 82-мм.

Також підприємство виконує дослідно-конструкторські роботи, займається розробкою нових зразків продукції оборонного призначення.

Defense Express

82-мм міномет "УПІК 82, що розроблений ТОВ «Українська бронетехніка» спільно з фахівцями ТОВ «Мелітопольський завод автотракторних запчастин» та Державного науково-випробувального центру ЗСУ на виставці "Зброя та Безпека 2018" / Фото: Ukrainian Military Pages

Середня кількість працівників у 2019 році складала 83 особи.

З оприлюдненої фінансовій звітності відомо,що підприємство володіє часткою в статутному капіталі ТОВ "Рубін-2017". Відповідно до звіту підприємства частка ТОВ "Українська бронетехніка" в статутному капіталі ТОВ "Рубін-2017" складає 51%. Проте у звіті незалежного аудитора (ТОВ "Аудиторська компанія "Вектор аудиту") зазначається, що інвестиція у ТОВ "Рубін-2017" фактично складає менше 25%, фактичного контролю над діяльністю підприємство не має.

Сфера діяльності підприємства поширюється на Україну, а також деякі країни Африки.

Defense Express

Мінометні постріли від ТОВ "Українська бронетехніка" на "Зброя та Безпека 2019"

Серед ризиків для підприємства визначається залежність від коливань валютного курсу іноземних валют, що пов’язано з використанням іноземних комплектуючих та матеріалів у виробництві. Крім того, підприємство є ресурсозалежним, адже використовує у виробництві продукції унікальні, обмежені за обсягом виробництва в світі матеріали та комплектуючі. А також високий рівень конкуренції на ринку продукції оборонного призначення.

Перспективними напрямками для підприємства визначено розробку модифікації бронеавтомобілів "Варта" і "Новатор", мінометного комплексу, важких кулеметів, мінометів (в тому числі безшумного), артилерійських боєприпасів калібром від 60 до 120 мм.

СБА

СБА "Новатор" озброєний ПТРК "Стугна-П" у складі протитанкового підрозділу 93 ОМБр ЗСУ

Зокрема на 2020 рік заплановано презентацію лінійки бойових і транспортних машин, на базі рухомої платформи "Новатор", для потреб Збройних Сил України. "Українська бронетехніка" планує забезпечити потреби армії в повному обсязі, а також підвищити експортний потенціал.

Найближчим часом планується збільшення виробничих потужностей підприємства для створення конкурентного потенціалу в порівнянні з найбільшими світовими виробниками оборонної продукції.

Нагадаємо, раніше Defense Express писав, що "Автокраз" та "Українська бронетехніка" в цьому році представлять новий броньований автомобіль "Камрат"

СБА
СБА "Новатор" у цеху ТОВ "Українська бронетехніка"
Читайте також: "Українська бронетехніка" достроково виконала контракт з виробництва СБА "Новатор" для НГУ