xcounter
#

Україна буде виробляти 155-мм снаряди за ліцензією від норвезької компанії Nammo - офіційно

4949
Україна буде виробляти 155-мм снаряди за ліцензією від норвезької компанії Nammo - офіційно

Норвезький уряд повідомив, що дозволив виробнику боєприпасів Nammo передати Україні технології з виробництва критично необхідних на полі бою артилерійських боєприпасів

Офіційний сайт норвезького уряду повідомляє, що він "відкрив шлях для передачі норвезьких оборонних технологій в Україну" - йдеться про налагодження ліцензійного виробництва 155-мм артилерійських снарядів від відомого виробника боєприпасів Nammo.

У норвезькому уряді наголошують - сьогодні Україна має величезну потребу в боєприпасах у війни проти РФ, і Nammo вже здійснило низку заходів, щоб збільшити виробництво артилерійських снарядів - так, у липні цього року повідомлялося про відкриття нової лінії для 10-кратного (!) масштабування.

Читайте також: Один з сусідів України планує розгорнути виробництво 120-мм та 155-мм боєприпасів, але не без допомоги
артилерійські снаряди
Фото - Nammo

Водночас, як відзначає прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре, тепер прийшов час посилити можливості України з виробництва артилерійських боєприпасів. "Nammo уклала угоду, яке сприяє налагодженню ліцензійного виробництва 155-мм артилерійських снарядів в Україні українською оборонною компанією", - йдеться у повідомленні норвезького уряду.

Відомо, що ця угода буде фінансуватися урядом Норвегії. Інші деталі, зокрема щодо вартості проєкту, строків реалізації та ймовірних темпів виробництва не оголошується.

Раніше Defense Express розповідав, що Rheinmetall побудує в Україні завод боєприпасів "під ключ".

Читайте також: У норвезької Nammo є круті гранати, які складаються "як lego" і допомогли б ЗСУ виганяти рашистів з окопів