xcounter
#

Україна готова модернізувати танки М60 Бразилії і ще 15 потенційних проєктів збройової дружби

Україна готова модернізувати танки М60 Бразилії і ще 15 потенційних проєктів збройової дружби
7645

"Результат будь-якою ціною". Таке гасло було озвучено з боку офіційної делегації Федеративної Республіки Бразилія, очолюваної заступником міністра оборони Бразилії Маркусом Дего Росас Понтіс. Делегація перебуває в Україні з 29 листопада по 5 грудня 2020 року. Про що йшлося і йтиметься?

Головна мета візиту – проведення Першого діалогу оборонної промисловості між нашими країнами, визначення можливих спільних проєктів. Цей захід, організований ДП ДГЗП "СпецТехноЕкспорт", стартував першого грудня.

У ході заходу було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та Міністерством оборони Федеративної Республіки Бразилія щодо науково-технічного співробітництва та комерціалізації оборонної продукції.

Читайте також: Танк БМ "Оплот": чому він був крутим. І яким буде?
Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль 1 грудня 2020 року відкрив Перший діалог оборонної промисловості України та Бразилії

Також представники обох країн обговорювали перспективи військово-технічної співпраці - з урахуванням інтересів власних армій, а також з прицілом на замовлення з інших держав. До обговорення, окрім чиновників різного рівня, були залучені провідні бразильські та українські підприємства.

З боку Бразилії - 13 найбільших компаній: Kryptus, Atech, Taurus Armas, Condor, Nitroquímica, Imbel, SLO3, Inspirar, Nanonib, Avibrás, Senai Cimatec, Embraer та Akaer.

Оборонно-промисловий комплекс України презентували ХКБМ ім. О. Морозова, ДП "Завод ім. Малишева", ХДЗ "Палада", ДПЦК, ДП "Іскра", ДП "Зоря-Машпроект", ДП "Івченко-Прогрес", ДержККБ "Луч", "Арсенал", ДП «Антонов» та інші.

У ході панельних дискусій обговорювалися можливі проєкти за напрямками: спільне виробництво та модернізація бойових танків; ракетні системи та засоби протиповітряної оборони; військові літаки та системи БПЛА; вибухові речовини, боєприпаси, легка зброя та зброя нелетальної дії; системи спостереження, аерокосмічний контроль, радари та супутники.

Після спілкування з учасниками заходу з обох сторін кореспонденти Defense Express почули про такі можливі проєкти для співпраці:

Протитанковий ракетний комплекс "Корсар"

Ракетний напрям

Постачання серійних протитанкових ракетних комплексів типу "Скіф" та "Корсар", пострілів з протитанковою керованою ракетою FALARICK 90 для потреб збройних сил Бразилії;

продовження ресурсу, ремонт та модернізація ПЗРК типів "Стріла/Ігла", які знаходяться на озброєнні в Бразилії, постачання сучасних українських ПЗРК для потреб армії Бразилії.

Безпілотник "Сокіл-300" від ДержККБ "Луч"

Авіаційно-безпілотний напрям

Партнерство з бразильською компанією EMBRAER для спільного будівництва важкого транспортного літака на основі проєкту Ан-188, розробка та постачання пожежних літаків на базі літака Ан-178, спільна розробка легкого військово-транспортного літака для ВПС Бразилії;

організація східно-європейського центру технічного обслуговування пасажирських літаків виробництва компанії EMBRAER;

започаткування спільної розробки газотурбінних двигунів авіаційного і промислового застосування для потреб Бразилії;

розробка та постачання ударних БпЛА, постачання комплексів протидії БпЛА для потреб силових відомств Бразилії.


БМ
БМ "Оплот-Т"

Танковий напрям

Розробка та постачання (спільне виробництво) основних бойових танків (потенційний альянс AVIBRAS (Бразилія) та ДП "Завод ім. Малишева" (Україна); модернізація танків М60 для потреб Збройних сил Бразилії.

Морський напрям

Розробка нових та модернізація існуючих бойових кораблів для потреб військово-морських сил Бразилії, постачання плавучих доків, розробка і постачання пропульсивних установок для ВМС Бразилії.

При цьому сама Бразилія насьогодні реалізує масштабні проєкти переоснащення своїх збройних сил з опорою як на власні підприємства, так і у співпраці з потужними закордонними партнерами. Далі – декілька слайдів з заходу щодо оцінки прагнень та можливостей Бразилії.

Бразилія Україна
Закупка гелікоптерів. На малюнку у правому кутку: загальні фінансові ча часові показники реалізації
Україна Бразилія
Програма розвитку підводного флоту - включно з атомними підводними човнами
Програма оснащення корпусу Морської піхоти
Закупівля вітчизняної системи РСЗО
Програма розробки та закупки БТР
Витрати на проєкт літака KC-X
Україна-Бразилія
Загальні дані про проєкт закупівлі багатофункціонального літака "Гріпен", адаптованого до потреб Бразилії.
Читайте також: ​"Сокіл-300" від КБ "Луч": на що здатний український ударний БПЛА (фото)