xcounter
#

У США знову "приземляють" Osprey V-22 через аварію з конвертопланом, і це вже вдруге за рік

1986
Всі фото — U.S. Air Force
Всі фото — U.S. Air Force

Це вже не вперше, коли США вимушені тимчасово призупинити експлуатацію своїх конвертопланів V-22 Osprey

Американські військові вирішили "приземлити" свій парк конвертопланів V-22 Osprey — таке рішення було прийнято трохи більш як за тиждень після катастрофи CV-22 поблизу острова Якусіма, що в Японії, 29 листопада, через яку загинули вісім військових.

Відповідні заяви про тимчасову зупинку експлуатації цих конвертопланів опублікували як у Командуванні спецоперації Повітряних сил США (Air Force Special Operations Command — AFSOC), так і в Командуванні повітряних систем Військово-морських сил США (Naval Air Systems Command — NAVAIR), розповідають у виданні Breaking Defense.

Читайте також: Анігіляція "Солнцепека" FPV-дроном, як засіб за 500 доларів зламав цілу російську концепцію (відео)
конвертоплан CV-22 Osprey

Зокрема в AFSOC заявили, що згідно з попередньою інформацією, аварія могла статися через несправність обладнання, але головна причина збою наразі невідома.

В NAVAIR відзначили, що "впроваджують додаткові заходи зі зниження ризиків", поки триває розслідування. І також, що офіс програми V-22 зараз контактує з іншими зацікавленими сторонами, і зокрема з тими союзниками, що також експлуатують ці конвертоплани.

Конвертоплан СV-22 Osprey

Наприклад, Японія після катастрофи з V-22 одразу ж наступного дня оголосила, що приземляє свої конвертоплани та також вимагала від військових США припинити польоти на них на території Японії — і хоча 21-ескадрилья AFSOC призупинила польоти після аварії, але в службі раніше стверджували, що це пов’язано не з проблемами безпеки, а з причиною надати військовим час на скорботу.

Тут передусім варто відзначити, що це вже друга катастрофа з конвертопланами V-22 цього року — раніше в серпні в Австралії розбився їхній MV-22B, троє морпіхів загинули, і також були поранені.

І це вже не вперше, коли у США цього року "приземляють" ці гелікоптери — нагадаємо, що раніше в серпні ПС США прийняли рішення тимчасово вивести з експлуатації конвертоплани CV-22 Osprey для вирішення проблеми з так званим "вмиканням жорсткого зчеплення".

Читайте також: Конвертоплани армії США V-22 Osprey промчались над Києвом (відео)