xcounter
#

​У Росії поліція затримала танк Т-72 "Белый орел" за порушення ПДР (відео)

3812
Т-72Б1МС тримали на трасі майже добу
Т-72Б1МС тримали на трасі майже добу

Танк Т-72Б1МС було затримано разом із тягачем за відсутність дозвільних документів

Російська дорожня поліція (ГИБДД) біля Санкт-Петербурга зупинила тягач з новим російським танком Т-72Б1МС, який у ЗМІ отримав назву "Белый орел", та майже добу не віддавала його для проведення випробувань.

Бюрократичний інцидент трапився 19 травня, коли тягач з новим танком, що рухався на військовий полігон, зупинили російські правоохоронці. Як виявилось у водія тягача не було дозволу на перевезення негабаритного вантажу.

Читайте також: Росія розташувала нову партію САУ за 60 км від кордону з Україною
Т-72Б1МС
Т-72Б1МС - затримали по дорозі на випробування

Склавши протокол за порушення, тягач з танком відпустили, проте через годину наздогнали та зупинили знову. На місце подій, як повідомляють російські ЗМІ, прибув конандир підрозділу дорожньої поліці, який керував справами відбукусвати трал з Т-72Б1МС за допомогою евакуатора на штраф-майданчик.

Проте, враховуючи масу танка близько 47 т спроби не вдались і російська дорожня поліція виставила пост та охороняла Т-72Б1МС майже добу, поки не були вирішині всі бюрократичні процедури.

Т-72Б1МС
Головна особливість Т-72Б1МС - панорамний приціл

Зазначимо, що Т-72Б1МС є черговою російською модернізацією танка Т-72Б1 - без можливості використання протитанкових ракет. Головна задача модернізації - встановлення панорамного прицілу, динамічний захист та двигун залишились без змін. Росія постачає цей танк на експорт у Лаос та Нікарагуа, відомо про продаж понад 50 одиниць цих танків.

Читайте також: За дві доби в Лівії знищені вже 6 ЗРГК "Панцирь С1" (відео)