xcounter
#

У РФ вже другу добу палає нафтобаза - стався новий вибух, до гасіння було залучено три пожежні потяги (відео)

2727
У РФ вже другу добу палає нафтобаза - стався новий вибух, до гасіння було залучено три пожежні потяги (відео)

Сили оборони України продовжують планомірно нищити нафтобази на території РФ

Головне управління розвідки Міноборони у ніч на 18 серпня далекобійними ударними дронами атакувало чергову нафтобазу на території РФ - йдеться про "ФДКУ комбінат "Кавказ" у районі Пролетарська, що у Ростовській області. Як повідомляло "Армія TV", цю нафтобазу ворог використовував зокрема й для забезпечення діяльності російських окупаційних військ.

Про атаку на нафтобазу офіційно повідомляв і так званий губернатор ростовської області Васілій Голубєв - вже традиційно росіяни кажуть про те, що їхня протиповітряна оборона відбила атаку безпілотників, але через "падіння уламків" відбулося загоряння дизпалива.

Читайте також: ​Курським проривом Україна показала НАТО, як воювати проти росіян

Причому згодом по нафтобазі була здійснена друга хвиля атаки дронами, через що рашисти були вимушені тимчасово зупинити гасіння пожежі, яка була настільки сильною, що зрештою близько сьомої години ранку того ж дня у Пролетарськ прибув пожежний потяг. Станом на восьму вечора 18 серпня гасіння пожежі тривала, причому до процесу було залучено вже не один, а три пожежні потяги.

Гасіння пожежі триває й досі, вже другу добу - так, сьогодні опівдня, 19 серпня, Голубєв повідомив, що режим підвищеної готовності було змінено на надзвичайну ситуацію, а до боротьби з вогнем залучено ще більше сил та засобів.

Також повідомляється, що 18 пожежників постраждали від вогню, в неназваної кількості зафіксовані опіки середньої важкості. Крім того, місцеві пабліки повідомляють про вибух та загоряння нових цистерн з палива. Усе це на фоні новин про спеку у понад 37 °C найближчими днями та відсутність опадів.

Раніше Defense Express розповідав, що Сили оборони України успішно відрізали росіян на південь від річки Сейм у Ростовській області, знищивши усі три мости.

Читайте також: "Дикі Шершні" показали дійсно швидкісний FPV проти "цікавих цілей": дрон подолав позначку у понад 260 км/год