xcounter
#

"Дикі Шершні" показали дійсно швидкісний FPV проти "цікавих цілей": дрон подолав позначку у понад 260 км/год

16772
Скріншот з відео "Диких Шершнів"
Скріншот з відео "Диких Шершнів"

"Дикі Шершні" удосконалюють свої FPV-дрони для знищення різних цілей, у тому числі й у повітрі

Майстерня "Дикі Шершні", яка займається виробництвом ударних дронів оприлюднило відео з одним зі своїх дронів з доволі інтригуючим підписом. "Продовжуємо розвивати напрямок швидкісних дронів проти цікавих цілей", - коментують кадри з FVP-дроном "Дикі Шершні".

На відео демонструється політ одного з FPV-дронів, але найцікавіше - що за лічені секунди він розігнався зі швидкості 160 км/год і аж до 264 км/год. З урахуванням, що зазвичай стандартні FPV-дрони літають у межах 100-150 км/год, це цілком можна назвати своєрідним рекордом для цього виду озброєння.

Читайте також: Дійсно історичний удар FPV-дроном: з’явилося відео, як він влетів у хвіст вертольоту Ми-28 рашистів

А з огляду на останні успіхи FPV-дронів у напрямку знищення та ураження повітряних цілей, то таке удосконалення цього озброєння - це дуже правильний і логічний крок для того, щоб оператори могли якнайкраще полювати за російськими безпілотниками і не тільки.

Так, нагадаємо, що ще на початку літа цього року у мережі стали ширитися відео, як наші військові почали досить активно використовувати FPV-дрони проти російських розвідувальних безпілотних літальних апаратів Zala та "Орлан".

І вже сьогодні можна цілком справедливо говорити про те, що FPV-дрони стали дешевим та ефективним засобом знищення "очей" російського окупаційного війська, і це чудова новина тим паче в контексті тотального дефіциту зенітних ракет. Ба більше, потреба у зенітних FPV-дронах була озвучена на рівні головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Але крім розвідувальних БПЛА, для зенітних FPV-дронів є ще одна цікава ціль - це російські гелікоптери, спроби ураження яких вперше були зафіксовані ще у 2023 році.

Водночас протягом цього місяця було оприлюднено кадри двох випадків, коли оператору FPV-дрона вдалося поцілити у ворожий гелікоптер - і з огляду на дійсно високу вартість зенітних ракет, зенітні FPV-дрони - це досить адекватна заміна, яка має низку переваг. А чим швидше буде такий дрон, тим ефективніше ставатиме полювання за повітряними цілями.

Раніше Defense Express розповідав, що "Дикі Шершні" показали у деталях свою нову розробку під назвою "Королева Шершнів", яка є найбільшим FPV-дроном і може виконувати завдання як бомбер, камікадзе, мінер і навіть "матка".

Читайте також: У РФ проти зенітних FPV-дронів зробили РЕБ для вертольотів: чи є рішення проти такого захисту