xcounter
#

У РФ "демодернізований" АК-12 прийняли на озброєння росгвардії

2924
АК-12, фото ілюстративне
АК-12, фото ілюстративне

Росіяни за два роки декілька разів оновлювали свій АК-12 і поки що, схоже, зупинилися на версії "зразка 2023 року"

Російський концерн "Калашников" офіційно заявив, що їхній модернізований автомат АК-12 "зразка 2023 року" було прийнято на озброєння так званої росгвардії - відповідна постанова була підписана наприкінці минулого місяця, 28 серпня, відзначили у пресслужбі концерну.

Президент "Калашникова" Алан Лушніков заявив, що ця подія має для них величезне значення, бо, мовляв, говорить про "високу довіру до нашої зброї з боку замовників".

Читайте також: Що за ядерна ракета РФ 9М730 "Буревестник", про яку знову пишуть західні ЗМІ, і що там дивне

Разом з тим, раніше той же Лушніков заявляв, що у випадку "нових зауважень" від військових у концерні готові й надалі вносити зміни у свій АК-12. З урахуванням, що цей автомат вже не один раз оновлювався та "демодернізовувався", таке твердження звучить досить іронічно.

АК-12 "зразка 2023 року"
АК-12 "зразка 2023 року"

Нагадаємо, що проблеми з АК-12 випливли вже навесні 2022 року за результатами його нетривалої експлуатації: через відсутність штатних глушників та неможливість встановити сторонні, бо тоді виникали проблеми зі співвісністю російські спецпризначенці були вимушені струшувати пил з АКМС.

У "Калашникова" визнали проблеми з АК-12 і відправили його на чергову "модернізацію" - причому "вдосконалення" автомата передбачало передусім відмову від режиму вогню з відсічкою по два постріли, який російські пропагандисти хвалили як перевагу їхнього автомата у порівнянні з тим же M4.

Водночас проблему з відсутністю глушників рашисти вирішили до смішного радикально - встановивши на автомат незнімний полум’ягасник, тобто глушник встановити просто неможливо.

Зрештою, навесні минулого року "Калашников" офіційно представив модернізований АК-12 "зразка 2023 року", а у грудні повідомлялося про старт серійного виробництва. Поставки у війська були заплановані на початок цього року.

Читайте також: FPV-дрони замість вертольотів і "фантастичні кроки" у закупівлях: Естонія буде збільшувати витрати на зброю