xcounter
#

У РФ проблеми з автоматом, що мав стати "відповіддю на М4": чому замість АК-12 окупанти струшують пил з АКМС

20143
У РФ проблеми з автоматом, що мав стати "відповіддю на М4": чому замість АК-12 окупанти струшують пил з АКМС

Окупанти відмовляються від АК-12 на користь АКМС

Російські окупаційні війська не тільки роздають примусово мобілізованим архаїчні гвинтівки-"трьохлінійки", але й мають проблеми з "сучасною" стрілецькою зброєю.

Так, у соцмережах окупанти скаржаться на те, що навіть у бригадах спецпризначенців вимушені діставати зі зберігання старі АКМС, оскільки для новітніх автоматів АК-12 немає штатних глушників ПБС-1.

Читайте також: Рашисти перейшли на бронепотяги та "Мосінки" зразка 1891 року (відео та фото)

Разом з тим, комерційними глушниками рашисти вирішити проблему теж не можуть – більшість з них неможливо встановити на автомат без перехідника, що, своєю чергою, призводить до проблем зі співвісністю. Причому, як кажуть самі рашисти, у більшості випадків ці проблеми – критичні.

У контексті таких проблем з "сучасними" АК-12 варто згадати й те, що розробка цього автомату проходила не без проблем.

АК-12 автомат
Прототип АК-12 у 2012 році

Так, у 2012 році цей автомат пропонували військовим РФ у рамках ДКР "Ратник", однак під час випробувань "спливли" проблеми з надійністю цього автомата, тому розробники продовжили працювати над АК-12 в ініціативному порядку.

Під час державних випробувань у 2014 році виявилося, що розробникам не вдалося усунути проблеми й удосконалити автомат – попри низку доопрацювань, АК-12 знову відправили на доопрацювання за кошти розробника.

M4
M4 з підствольним гранатометом

Зрештою, у 2018 році автомат АК-12 було прийнято на озброєння сухопутних військ, ВДВ та морпіхів РФ, а у 2020 році була представлена оновлена версія АК-12 з мінімальними змінами, причому пропагандони РФ активно "піарили" цю розробку як "відповідь на М4".

Читайте також: Смерть із темряви: розвідка ДШВ показала як нищить рашистів уночі