xcounter
#

У РФ атакували пілота стратегічного бомбардувальника Ту-95МС, причетного до терористичних обстрілів України

3979
Ворожий Ту-95МС з ракетами Х-101, фото ілюстративне
Ворожий Ту-95МС з ракетами Х-101, фото ілюстративне

Наразі у ГУР МОУ з’ясовують інформацію щодо стану ворожого пілота

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що у місті Енґєльс, що у РФ, де зокрема розташована авіабаза стратегічних бомбардувальників "Енгельс-2", було розстріляно командира екіпажу російського Ту-95МС, який прямо причетний до терористичних ракетних обстрілів по цивільних об’єктах в Україні і вбивств.

Йдеться про такого собі майора Стєґачова Олєґа Сєрґєєвіча — дані про нього раніше публікували аналітики з OSINT-агенства Molfar. Він є пілотом Ту-95МС "Воркута", військовослужбовець частини в/ч 06987, проживає в Енгельсі, дата народження 23.06.1983.

Читайте також: Скільки РФ втратила через удари по НПЗ: мова вже пішла про мільярди збитків

У Molfar також розповідали, що майор Стєґачов брав участь у війні в Сирії, зокрема повідомляється про те, що він у 2012-2014 роках мав у підпорядкуванні 11 членів екіпажу, але не отримував надбавки за командирську посаду і судився зі своєю військовою частиною — у результаті суд задовольнив позов.

У Головному управлінні розвідки МОУ повідомляють, що у результаті ворожої атаки майор отримав вогнепальні поранення і наразі уточнюють, чи вижив ворожий пілот. "Нагадуємо, що на всіх воєнних злочинців чекає розплата — ми знаємо ваші імена, адреси, номери автомобілів, звичні маршрути і звички", — наголошують у ГУР МОУ.

У службі не розкривають деталі цієї операції та й взагалі не відзначають, чи була це операція ГУР МОУ, а лише констатують факт атаки на пілота. Тим не менш, нагадаємо, що нещодавно у ГУР МОУ розповідали деталі про знешкодження ворожих літаків Ту-22, коли наші розвідники подолали понад 600 км територією противника. На жаль, під час цієї операції, прикриваючи відхід побратимів, загинув розвідник Герой України підполковник Олег Бабій.

Читайте також: Ще два ЗРК, які можуть збивати все, отримала Україна: про які зенітні ракетні комплекси йде мова