xcounter
#

У Пентагоні озвучили скільки часу проходить від оголошення про передачу озброєння до її постачання

США організували справжні "повітряний міст"
США організували справжні "повітряний міст"
6068

Простою мовою, зброя на передову з США потрапляє швидше ніж посилка з AliExpress у мирний час

Під час брифінгу для ЗМІ міністр оборони США Ллойд Остін та голова об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Марк Міллі повідомили вкрай цікаву деталь щодо термінів передачі озброєння до України.

Зокрема з моменту прийняття рішення щодо передачі американського озброєння до початку його передачі проходить лише 48-72 годин, а на передовій ця зброя з'являється вже через тиждень.

Читайте також: Чи допоможуть A-10 Україні й, чи варто взагалі на нього розраховувати ЗСУ

"Коли президент США підписує дозвіл на надання зброї чи боєприпасів українцям, ці предмети починають переміщуватись протягом кількох днів. У середньому від 48 до 72 години до початкових відвантажень. І через тиждень, чи близько того, вони в руках українців, на передовій", - заявив Марк Міллі.

Маємо зазначити, що семиденний строк передачі американського озброєння від рішення до передової, це справжній фантастичний експрес. Бо мова йде не тільки про бюрократичні процеси зі зняття з озброєння, а й цілий комплекс робіт з його підготовки до передачі, яке, вочевидь, включає дефектацію, оперативний ремонт у випадку потреби, повний комбінований маршрут з "повітряним мостом", перевантаженням на наземний транспорт для доставки до України й надшвидке розподілення озброєння в Україні по бойових частинах.

Тобто, і маємо попросити вибачення за таке порівняння, але американська зброя надходить на передову швидше, ніж посилка з AliExpress у мирні часи.

C-17 Globemaster III
C-17 Globemaster III

Також голова об'єднаного комітету начальників штабів повідомив, що Пентагон вкрай уважно слідкує за забезпеченням ЗСУ боєприпасами. Зокрема і високоточних ракет GMLRS для HIMARS та M270. І питання загрози будь-якого дефіциту не стоїть і все це прораховується не тільки з точки зору наявності боєприпасів на складах американської армії, але й роботи оборонної промисловості США.

"Ми думаємо, що зараз усе гаразд. І коли ми плануємо наступного місяця, два чи три, ми думаємо, що все буде гаразд. І ми також дуже тісно пов'язані через департамент оборони США з промисловою базою і методами управління виробництвом, для виробництва цієї системи озброєння", - підкреслив Марк Міллі.

Читайте також: Західні аналітики оцінили, скільки ще ракет Х-22 залишилось у рашистів (фото)