xcounter
#

У Китаї "засвітився" новий стелс-безпілотник, який може бути "веденим" для винищувача J-20

4315
Один з перших прототипів винищувача J-20
Один з перших прототипів винищувача J-20

Китай активно працює над появою у військах нових зразків сучасних безпілотних літальних апаратів

У Китаї готуються з 8 по 13 листопада провести міжнародну авіаційно-космічну виставку, однак вже напередодні там засвітився новий китайський-стелс безпілотник, який навіть може бути не звичайним макетом, а вже справжнім прототипом, розповідають у виданні The Drive.

Фото цього таємничого безпілотника вже поширилося у мережі і дає кілька підказок, зокрема щодо того, що він цілком може бути потенційним "веденим" БПЛА для китайського винищувача J-20.

Читайте також: Китай випробовує безпілотний "замінник" для своєї копії Х-55, в ролі носія - копія Ту-16

За непідтвердженими даними, цей безпілотник розробляє компанія Chengdu Aircraft Industry Group (CIAG) і, ймовірно, являє собою конструкцію типу "ведений безпілотник", яку також інколи називають Chengfei.

Стелс-безпілотник має аеродинамічну схему "літаюче крило" та круглий вихлоп, що натякає на наявність одного реактивного двигуна.

Представлена конструкція не дозволяє визначити, яке саме корисне навантаження може нести цей дрон, втім з лівої сторони центральної частини фюзеляжу є одна велика відкрита секція, яка, ймовірно, може слугувати відсіком для зброї чи іншого корисного навантаження. Крім того, у носовій частині БПЛА може бути розташовано радар чи якась інша система.

На те, що цей БПЛА може бути реальним прототипом, а не просто макетом, вказує, зокрема, датчик польотних даних у передній частині, бірка "зняти перед польотом", а також відносно міцне шасі та вузли носової частини. Втім, це не виключає того, що БПЛА, ймовірно, використовується для наземних випробувань.

Читайте також: РФ здивувала Китай своїми винищувачами за 2,5 млрд доларів, "проблемні" з яких ледь не половина