xcounter
#

У Білорусі визнали удар по літаку ДРЛВ А-50У, який отримав "пробоїну в корпусі"

3407
У Білорусі визнали удар по літаку ДРЛВ А-50У, який отримав "пробоїну в корпусі"

Удар по літаку А-50У, що базувався на білоруській авіабазі, було здійснено 26 лютого

Пресслужба самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка опублікувало звіт з однієї з церемоній нагороджень, в якому зокрема йдеться про таке – президент країни визнав удар по російському літаку дальнього радіолокаційного виявлення та розвідки А-50У, який було уражено на білоруському аеродромі Мачулищи.

Супутникові знімки після удару по А-50У в Білорусі (за 28 лютого), сам удар було завдано 26 лютого

Якщо опустити всі маразматичні заяви Лукашенка і виокремити головне про А-50, то він говорить зокрема про "спроби підірвати літак – дорогий розвідник А-50" і наголошує на тому, що для ударів було "обрано маленький безпілотник", бо "якби вони використали великий, то системи нашого спостереження, звісно, його б відстежили.

Тут варто згадати таке – як раніше повідомляли білоруські ЗМІ, партизани проводили розвідку за допомогою цивільних дронів протягом двох тижнів перед ударом і один з безпілотників, що був безпосередньо на території аеродрому, навіть "сів" на "тарілку" А-50У. До того ж, судячи з відео, ці безпілотники не можна назвати безшумними.

Лукашенко також визнає, що літак отримав пошкодження – нібито "подряпини та одну пробоїну в корпусі". Також президент Білорусі підтверджує й те, що літак полетів на ремонт – хоча раніше російсько-білоруська пропаганда активно називала удар по А-50У "вкидами" і "фейками".

"Ми попросили росіян, щоб вони взяли цей літак на обслуговування і надіслали нам інший", – каже Лукашенко. З цього можна обережно припустити, що насправді А-50У може затриматися на ремонті надовго – раніше повідомлялося, що він після удару літак полетів на 325-й авіаремонтний завод, що в Таганрозі.

Загалом загроза втратити дорогу машину безпосередньо на аеродромі (один А-50 коштує близько 330 млн доларів) дає так званим "ВКС" РФ доволі складний вибір між двома не дуже приємними варіантами – або ж таки продовжувати ризикувати цими машинами чи все ж таки відводити їх якомога далі.

Чому втрата кожного А-50 для РФ незворотна і що тепер будуть робити рашисти для їх збереження