xcounter
#

У 2019 році ДККБ "Луч" поставило в Саудівську Аравію понад 2 тисячі ПТРК та керованих ракет до них - звіт ООН (фото)

1345
ПТРК "Корсар" та "Скіф" на виставці IDEX-2019
ПТРК "Корсар" та "Скіф" на виставці IDEX-2019

Минулого року Україна офіційно продовжила та збільшила експорт переносних протитанкових ракетних установок та ракетних систем до Королівства Саудівська Аравія

Відповідна інформація оприлюднена на офіційному сайті "Реєстру звичайних озброєнь ООН" (UNROCA - United Nations Register of Conventional Arms).

Зокрема, згідно з наданими даними, у 2019 році ДККБ "Луч" поставило в Саудівську Аравію 2060 одиниць "переносних протитанкових ракетних установок та ракетних систем". Крім того, в Йорданію завезли 24 комплекти Hand-held under-barrel and mounted grenade launchers (скориш за все мова йде про комплекти до керованих ракет РК-3К/РК-3ОФ для ПТРК "Корсар")

Читайте також: Експорт без посередників: монополія "Укроборонпрому" дає задній хід
Звіт ООН

Також українські оборонні підприємства торік експортували по 3 одиниці комплексів ППО 9P58MU "Стріла-3" та 9P519MU "Ігла-1" до США та 14 одиниць броньованих тягачів БТС-4 у М'янму.

З іншої сторони, Україна імпортувала 45 одиниць MT-LB з Польщі, 16 одиниць САУ 2C1 "Гвоздика" з Чехії та значну кількість за категорією "Ручні підствольні та встановлені гранатомети" з США (понад 500 одиниць).

Звіт ООН

Крім того, Туреччина поставила в Україну (скоріш за все в підрозділи МВС) 2165 одиниць пістолетів-кулеметів (скоріш за все мова йде про MP5 для Нацполіції).

Читайте також: Українські оборонні підприємства отримали нові можливості на зовнішньому ринку