xcounter
#

Цікавий "гібрид" засвітився у ЗСУ, і це реінкарнація проекту, від якого відмовилися у 1980-х

64283
Самохідна артилерійська гармата "Нона-С" в ЗСУ, фото ілюстративне
Самохідна артилерійська гармата "Нона-С" в ЗСУ, фото ілюстративне

ЗСУ використовують всі можливості, щоб пригощати рашистів боєприпасами

Національний інформаційний портал "Тиск" опублікував фото, яке говорить про таке – ЗСУ використовують на полі бою щонайменше одну машину, яка представляє собою гібрид 120-мм самохідної артилерійської гармати і БРМ-1К.

Якщо говорити точніше, то йдеться про втілення ще радянського проекту під позначенням 2С17-2 "Нона-СВ". Нагадаємо, що ідея цього проекту з’явилася після появи в СРСР 120-мм гармати 2С9 – тоді вирішили, що така зброя потрібна сухопутним військам і розглядали два варіанти – на базі 2С1 "Гвоздика" (2С17 "Нона-СВ") та на базі БРМ-1К (2С17-2 "Нона СВ").

Читайте також: Воїни ЗСУ "клацають" танки рашистів рідкісною САУ 2С9 "Нона-С" (відео)

Проект на базі БРМ-1К існував взагалі тільки у стадії технічного проекту – у 1982 році від обох цих машин відмовилися на користь самохідних артилерійських гармат "Обжимка" та "Нона-2".

Втім, до питання створення машини на базі БРМ-1К повернулися вже в Україні, а саме на "Шепетівському ремонтному заводі", де вирішили повернутися до ідеї створювати "гібриди" з 2С9 "Нона" та більш розповсюдженими шасі БМП/БРМ.

Скільки таких саме машин є наразі у ЗСУ невідомо, як поки що незрозуміло й те, чи є та машина, яка вже "засвітилася" на фото, результатом роботи саме фахівців з Шепетівки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ще одного "франкенштейна", який використовують ЗСУ на полі бою – на фронті "засвітилася" машина, що є гібридом машини артилерійського спостереження ПРП-3/4 та БМД-2.

Читайте також: Хто першим поставив авіаційні ракети на пікапи-"технічки", і що з цього вийшло