xcounter
#

У ЗСУ засвітився "франкенштейн", зібраний з розвідувального пункту та БМД-2

29705
Російська БМД-2, ЗСУ мають
Російська БМД-2, ЗСУ мають

У руках ЗСУ з’явилася ще одна "саморобна бойова машина".

Збройні Сили України на полі бою іноді використовують такі собі "франкенштейни" – машини, "зібрані" шляхом поєднання різних систем, і одна з таких саморобних машин нещодавно засвітилася на відео.

Основа цієї бойової машини – шасі машини артилерійського спостереження ПРП-3/4. Ця машина була прийнята на озброєння у 1970 році і призначалася для розвідки та цілевказання ракетно-артилерійським системам.

Читайте також: Рашисти хочуть кинути в бій бойові "Газелі": куди окупанти можуть мобілізувати цивільні автівки

Машина була створена на базі БМП-1, основне озброєння – 7,62-мм кулемет ПКТ. Судячи з усього, машину переробили, знявши з неї все застаріле обладнання – РЛС та інше, і поставивши башту від якоїсь трофейної БМД-2.

"Гібрид" із БТР-60 та БМД-2 на службі Бучанського ДФТГ, фото - АрміяInform

Насправді на полі бою такими "франкенштейнами" вже не здивуєш. Наприклад, раніше в руках Бучанського ДФТГ (добровольчі формування територіальних громад) засвітився такий собі "гібрид" з БТР-60, на який поставили башту від БМД-2 – ймовірно, з трофейної машини окупантів.

Крім того, тут можна згадати, наприклад, й те, як трофені МТ-ЛБ перетворюються на "винищувачі танків" з протитанковою гарматою МТ-12 "Рапіра" – така розробка пройшла випробування і вже нищить окупантів на полі бою.

Читайте також: ЗПУ-2 на Toyota теж гарна "шахідобойка" для ЗСУ, і в Чехії уже збирають на такі "тачанки"