xcounter
#

Т-90М з іржавими мікросхемами, на що рашисти витратили свої дефіцитні Х-47 "Кинжал" та інші новини й події тижня війни від Defense Express

4862
Т-90М "Прорыв", фото ілюстративне
Т-90М "Прорыв", фото ілюстративне

Що цікавого знайшли в російському Т-90М "Прорив", та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

У Міноборони детально розібрали компоненти Т-90М "Прорыв"

Центр досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу ЗСУ провів брифінг присвячений найновішій модернізації радянського Т-72 у РФ - танку Т-90М "Прорыв". Нагадаємо, що Т-90 у 90-х отримав новий цифровий індекс виключно з політичних мотивів в у оригіналі мав назву Т-72БУ (він же "объект 188").

Читайте також: США роблять за рік від 300 до 900 стволів гармат зокрема для ЗСУ, і це "схоже на виробництво літаків"
Т-90М
Місце командира танка Т-90М

Ці машини вже успішно знищуються Збройними Силами України та навіть захоплюються у справному стані. А після того, як було втрачено, лише за верифікованими даними 15 одиниць Т-90М ворог зменшив їх використання для уникнення репутаційних втрат. Що цікавого, крім іржавих мікросхем, знайшли у Т-90М, розповідаємо в окремому матеріалі.

На що РФ витратила шість дефіцитних Х-47 "Кинжал"

Під час останньої масованої ракетної атаки, яка відбулась в ніч на 9 березня, рашисти використали одразу шість Х-47 "Кинжал".

МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"
МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"

До цього використання цих ракет, які можуть розвивати гіперзвукову швидкість, було поодиноким та несистематичним. Також цілями цих ударів ставали військові об'єкти, які саме за допомогою цієї зброї ворог намагався знищити. Розповідаємо, куди окупанти витратили свої дефіцитні ракети.

Стала відома бойова частина російського дрона-камікадзе "Ланцет"

Як виявилось, бойова частина "Ланцета" вже готове рішення з часів СРСР, яке свого часу пропонували використовувати для дронів в Україні. Так, На серії фото з уламками дрона-камікадзе "Ланцет", який ворог активно застосовує на передовій була ідентифікована бойова частина.

Дрон-камікадзе "Ланцет"
Дрон-камікадзе "Ланцет"

Відповідно до повідомлення від Ukraine Weapons Tracker, мова йде про використання інженерного кумулятивного заряду КЗ-6.

Читайте також: Словаччина, крім МіГ-29, передає ще й ЗРК "Куб", і це для нас може бути не просто "старий радянський ЗРК"