xcounter
#

Супутник "Січ-2-30" готовий до відправлення в США

1091
Український супутник дистанційного зондування Землі "Січ-2-30" готують до перевезення в США на КБ "Південне"
Український супутник дистанційного зондування Землі "Січ-2-30" готують до перевезення в США на КБ "Південне"

Наразі український космічний апарат вже пройшов всі заплановані випробування

Український супутник дистанційного зондування Землі "Січ-2-30", виготовлений спеціалістами ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля", успішно пройшов всі заплановані випробування та готовий до відправки на пускову базу на мисі Канаверал (штат Флорида, США).

"Відправка з Дніпра до США відбудеться найближчими днями", - повідомив голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай на своїй сторінці Facebook.

Читайте також: Космічне угрупування супутників України – що відомо та які перспективи

За його словами, працівники та спеціалісти ДКАУ й КБ «Південне» спрацювали без відхилень від графіку, а всі параметри супутника відповідають поставленим технічним вимогам.

Січ-2-30
Компанія SpaceX замовили додаткові випробування "Січ-2-30"

"Вже у США будуть проведені роботи з підготовки супутника до запуску та його стикування із ракетою-носієм. Запуск супутника заплановано на 10 січня 2022 року", - повідомив Володимир Тафтай.

Січ-2-30
Український КА "Січ-2-30" готовий до перевезення в США

Нагадаємо, космічний апарат "Січ-2-30" має стати першим з запланованого проектом Космічної програми на 2021-2025 роки орбітального угрупування українських супутників (ще шість апратів).

Січ-2М
Супутник спостереження Землі "Січ-2-М" від КБ "Південне" може стати одним з наступних, виведених на орбіту в рамках створення орбітального угрупування українських супутників

Цей супутник призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також для моніторінгу параметрів магнітосфери Землі й має роздільну здатність 7,8 м (на один піксел) при охоплені смуги у 46,6 км.

Falcon-9
Повідомлення SpaceX про перенесення пуску Falcon-9 на 10 січня 2022 року

"Січ-2-30" спочатку планували вивести на орбіту у грудні цього року за допомогою американської ракети-носія Falcon-9. Однак компанія SpaceX перенесла запуск на наступний рік.

Читайте також: Тафтай говорить, що до 2025 року Україна отримає розвідувальні супутники із роздільною здатністю до 1 метра