xcounter
#

Український супутник "Січ-2-1" має відправитись у космос до кінця цього року

4149
 Український супутник дистанційного зондування землі "Січ-2-1" наприкінці 2020 року
Український супутник дистанційного зондування землі "Січ-2-1" наприкінці 2020 року

Вітчизняний космічний апарат дистанційного зондування землі виготовлений на КБ "Південне" нарешті почне працювати за призначенням

У понеділок, 1 лютого 2021 року, Віцепрем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів нараду щодо створення українських космічних апаратів дистанційного зондування Землі з високою роздільною здатністю.

Зокрема, під час наради Віцепрем'єр-міністр звернув увагу на прискорення виконання завдання Президента України Володимира Зеленського щодо виведення на навколоземну орбіту космічного апарата дистанційного зондування землі "Січ-2-1" (нова назва 2-30).

Читайте також: Віце-прем'єр-міністру Олегу Уруському на КБ "Південне" показали складові нового оперативно-тактичного комплексу
Уруський

"Ми повинні здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, року 30-ти річчя Незалежності України. І це цілком реально за умови максимально ефективної роботи й є нагальною необхідністю", – наголосив Олег Уруський.

"Маємо парадоксальну ситуацію: в Україні є значний науково-технічний потенціал і практично все для того, щоб мати власне угруповання космічних апаратів на навколоземній орбіті, однак, на жаль, воно відсутнє. Можна наводити різні причини з цього приводу, проте ситуацію потрібно змінювати", – додав Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України.

Січ-2-1
Український супутник дистанційного зондування землі "Січ-2-1" наприкінці 2019 року

Нагадаємо, український супутник збирається в дніпровському КБ вже не один рік. Так, ще у 2019 році прес-служба КБ "Південне" повідомила про завершення збирання льотного зразка цього космічного апарата та початок його випробувань.

Січ-2-1

Своєю чергою, наприкінці минулого року "Південне" повідомило про плани запуску супутника у 2021 році.

Січ-2-1
Український супутник дистанційного зондування землі "Січ-2-1" наприкінці 2020 року

"Продовжуються радіотехнічні випробування космічного апарата дистанційного зондування землі "Січ-2-1". Державне космічне агентство України планує забезпечити запуск супутника в наступному році", - повідомили в підсумковому відеоогляді досягнень КБ "Південне" - "Події та факти 2020".

Читайте також: КБ "Південне" у деталях показало надзвукову ракету "Блискавка" (фото)