xcounter
#

Структура уряду Німеччини за 1 місяць дала дозвіл Rheinmetall на підприємство в Україні

2206
Структура уряду Німеччини за 1 місяць дала дозвіл Rheinmetall на підприємство в Україні

Лишається не зовсім зрозумілим, чи це просто формальність, чи важливий проект справді до цього моменту гальмувався

Антимонопольна установа уряду Німеччини (Bundeskartellamt) дала дозвіл німецькому концерну Rheinmetall на створення спільного підприємства (СП) в Україні у партнерстві з державною компанією "Українська оборонна промисловість". Відповідне повідомлення було розміщено на сайті Bundeskartellamt сьогодні, 28 вересня 2023 року.

У цьому повідомленні зазначається, що "Українська оборонна промисловість" начебто налічує 67 тисяч працівників, спільне підприємство розміщуватиметься в Києві, та провадитиме діяльність в сфері сервісного обслуговування, складання, виробництва та розробки військової техніки. Першопочатково це СП діятиме виключно на території України, що в свою чергу виключатиме будь-які проблеми з "дублюванням конкуренції" на території самої Німеччини.

Читайте також: Скільки коштує 24 винищувачі Gripen та їх експлуатація у детальній калькуляції від міноборони Чехії
Виробничі потужності концерну Rheinmetall, фото ілюстративне

Ця структура уряду Німеччини зазначає, що необхідний дозвіл концерн Rheinmetall отримав у встановлений строк протягом 1 місяця. І водночас, це ж відомство наводить слова президента Bundeskartellamt про те, що "оборонна промисловість знаходиться в русі, враховуючи геополітичну ситуацію", і що "проект не приведе до будь-якого дублювання конкуренції в Німеччині, згода була дана швидко".

Від Defense Express тут можемо додати таке. З однієї сторони, поки нема підтвердження або ж спростування наведеним вище даним про те, що спільне підприємство "Української оборонної промисловості" та Rheinmetall розташовуватиметься саме в Києві, і що державний оборонний концерн нашої країни налічує зараз 67 тисяч працівників.

Водночас, також лишається поки невідомим, чи ж тут мова була лише про чисто "паперову" формальність, чи ж тут мова була якраз про реальне бюрократичне "гальмо", яке реально затримало реалізацію цього проекту по створенню спільного підприємства Rheinmetall в Україні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Rheinmetall знайшов першого потенційного покупця на свій перспективний танк KF51 Panther, і парадоксальним чином це виявилась аж ніяк не Україна.

Завод концерну Rheinmetall в угорському місті Залаегерсег, серпень 2023 року, фото - Rheinmetall
Читайте також: Чехія нечувано детально розписала всі витрати на F-35 включно з вартістю експлуатації