xcounter
#

Стійка система зв’язку для "рою" безпілотників і єдина мережа поля бою: що пропонує компанія Collins Aerospace

1688
Стійка система зв’язку для "рою" безпілотників і єдина мережа поля бою: що пропонує компанія Collins Aerospace

У Collins Aerospace пропонують досить мініатюрні системи зв’язку – вона може бути встановлена у капсулі діаметром 12,7 см

Американська компанія Collins Aerospace продемонструвала нову систему зв’язку для безпілотників, яка дозволить їм безпечно передавати дані про поле бою під час роботи у складному середовищі – противнику буде важко подавити чи ж прослухати таку систему зв’язку, повідомляє видання Flight Global.

Читайте також: Ракета не влучить і РЕБ не страшний: у "Скаетон" розповіли про переваги безпілотника ACS-3M

Система зв’язку Collins Aerospace
У Collins кажуть, що їх систему зв’язку буде важко перехопити ворогу

Ця система розроблена та продемонстрована у рамках проєкту Агенції перспективних дослідницьких проєктів міноборони США Pheme. Як стверджує розробник, ця технологія може сприяти створенню єдиної мережі командування та управління боєм, яка наразі активно просувається міноборони США.

"Для підвищення скритності та стійкості Collins розробив систему зв’язку з використанням технології 5G, яка випромінює енергію тільки у напрямку приймачів. Ця система містить нові методи направленого виявлення та відстежування, яка дозволяє працювати в умовах, де відсутній GPS", – йдеться у повідомленні компанії.

безпілотники gremlins
Щоб керувати роєм БПЛА, треба мати надійні системи зв’язку
Нещодавня демонстрація системи включала також передачу відео з високою пропускною здатністю і даних "з мінімальним виявленням". Сама система була розташована під крилом невеликого реактивного літака і передавала дані на наземний приймач.

У Collins стверджують, що їхня система зв’язку досить мініатюрна і може буди встановлена у капсулі діаметром 12,7 см.

безпілотник ACS-3M
Український ACS-3M теж не боїться роботи ворожих РЕБ
Наразі ПС США працюють над створенням парку об’єднаних в одну мережу БПЛА, які будуть виконувати різні задачі – від розвідки до боїв "повітря-повітря" і нанесення ударів по землі.

Читайте також: Оператор не потрібен: БПЛА Avenger здійснив успішний політ з "розумною" системою Skyborg