xcounter
#
Спільні заходи бойової підготовки

Стало відомо, скільки коштів США можуть виділити на сферу безпеки для України у 2021 році

Спільні заходи бойової підготовки
628

У законопроєкті про оборонний бюджет США на 2021 рік для України передбачено щонайменше $250 млн допомоги у сфері безпеки

Щонайменше $250 млн допомоги у сфері безпеки передбачено виділення Україні у законопроєкті про оборонний бюджет США на 2021 рік, з яких половина призначена на закупівлю летальної зброї.

Як зазначено в повідомленні на офіційній веб-сторінці сенатора-республіканця США Роба Портмана, співзасновника та співголови Українського кокусу в Сенаті та члена Комітету з питань міжнародних відносин, Закон про виділення бюджету на національну оборону США у 2021 році включає $250 млн оборонної допомоги Україні.

Читайте також: Про військове партнерство України та США
Зустріч Президента України Володимира Зеленського з сенатором США Робертом Портманом, 2019 рік

Поряд з цим уточнюється, що цільове призначення коштів — забезпечення летального та нелетального озброєння, проведення додаткових навчань, а також надання консультативної допомоги українським силам. При цьому передбачається виділення $125 млн суто на закупівлю летальної зброї. Це на $75 млн більше, ніж у 2020 фінансовому році.

Законопроект, також, містить пропозицію сенатора Портмана щодо розробки Пентагоном нової багаторічної стратегії підтримки розвитку Збройних Сил України, яка передбачає посилення їх можливостей, а також вироблення плану подальшої допомоги США у сфері безпеки. Документ окреслює значну частину оборонної допомоги США, яка спрямована на втілення критично важливих реформ оборонного сектору в Україні.

Сенатор Роб Портман має намір внести поправку, яка вітатиме приєднання України до програми "Партнер з розширеними можливостями НАТО".

Щонайменше $250 млн допомоги у сфері безпеки передбачено виділення Україні у законопроєкті про оборонний бюджет США на 2021 рік

В повідомлення також наголошено, що цей "законопроект надсилає чіткий меседж про те, що Америка стоїть разом з українським народом у його боротьбі за демократичне, процвітаюче й незалежне майбутнє".

Читайте також: Україна у 2020 році отримає нове військове озброєння від США