xcounter
#

Україна у 2020 році отримає нове військове озброєння від США

1272
Україна у 2020 році отримає нове військове озброєння від США

Міноборони США повідомило американський Конгрес про те, що Україна може розраховувати на додаткову допомогу у розмірі $125 млн

Американський телеканал CNN з посиланням на чиновника Міноборони та помічника конгресмена США поширив інформацію, що Пентагон повідомив Конгрес про те, що уряд України добився необхідного прогресу в ключових реформах і тому може розраховувати на додаткову допомогу у розмірі $125 млн. Новий пакет допомоги включатиме мобільні радіолокаційні системи, призначені для виявлення і відстеження наближення артилерійського і ракетного вогню, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв'язку, зокрема 100 "тактичних планшетів", і два патрульних катери.

Телеканал CNN зазначив, що згідно із законом для того, щоб допомога могла бути надана Україні потрібно підтвердження, що Київ домагається прогресу в боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадянського нагляду.

Американські катера класу Island увійшли до складу ВМС України

Нагадаємо, в січні 2020 року посол України в США Володимир Єльченко заявив "Укрінформ", що загальна допомога США (військового та не військового характеру - DE) складе 698 млн доларів. З цієї суми 250 млн доларів надасть Пентагон ($125 млн є другою половиною цієї допомоги Україні у безпековій сфері на цей рік). По лінії Державного департаменту США буде виділено 448 млн доларів економічної допомоги, з яких 115 млн підуть на безпеку. Ще 50 млн доларів виділятиметься при певних умовах.

Автомобілі HMMWV передані США Україні

Загалом з 2014 року США надали Україні значний об’єм військової допомоги, серед якої коштовне медичне обладнання, броньовані автомобілі підвищеної прохідності типу "HMMWV" та запчастини до них, багатодіапазонні радіостанції «Harris», катери класу "Island", ПТРК "Javelin", прилади нічного бачення, аптечки, лабораторію для оперативного аналізу хімічних речовин, обладнання для розмінування, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36, тактичне спорядження, комплекти літньої та зимової камуфльованої форми одягу, бронежилети та кевларові шоломи, а також багато іншого.

Контрбатарейні радари AN/TPQ-36 під час передачі українській армії

В рамках гуманітарної допомоги США передали Збройним Силам України мобільний польовий шпиталь, продовольчі набори, генератори, обігрівачі для приміщень, водолазне спорядження та обладнання для Повітряних Сил. Крім того Україна купували низку зразків ОВТ, серед яких Міні-БПЛА RQ-11B "Raven". Нещодавно укладений контракт на придбання нової партії ПТРК "Javelin".

Читайте також: Про військове партнерство України та США