xcounter
#

Стало відомо який корабель ВМС США буде в Чорному морі під час навчань "Кавказ -2020"

1426
Ракетний есмінець ВМС США Roosevelt зайшов в Чорне море
Ракетний есмінець ВМС США Roosevelt зайшов в Чорне море

В Чорне море зайшов ракетний есмінець ВМС США Roosevelt

Ракетний есмінець USS Roosevelt (DDG-80) 15 вересня увійшов до акваторії Чорного моря. Про це повідомили турецькі користувачі Twitter, що поширили фотографії його проходження через протоку Босфор.

Читайте також: В акваторії Чорного моря стартували ювілейні міжнародні навчання "Сі Бриз-2020" (відео)

USS Roosevelt один з чотирьох есмінців ВМС США, що базуються в Іспанії і призначені командувачем оперативною групою 65 на підтримку інтегрованої архітектури протиповітряної оборони НАТО. В Чорному морі корабель присутній в рамках операції "Атлантична рішучість".

Це вже шостий візит корабля ВМС США в Чорне море з початку 2020 року. Останнім кораблем, який відвідав цей регіон, був USS Porter в липні під час навчань Sea Breeze 2020.

USS Roosevelt (DDG 80) в Атлантичному океані

USS Roosevelt (DDG-80) - ескадрений міноносець із серії запланованих 62 есмінців КРО, типу Arleigh Burke, будівництво яких було схвалено Конгресом США і 2-й есмінець цього типу серії IIa.

Завдяки бойовим можливостям системи Aegis, ескадрені міноносці типу Arleigh Burke здатні вести швидкоплинний тривимірний бій (з одночасним забезпеченням протиповітряної, протикорабельної та протичовнової оборони) в умовах високого ступеня загрози з боку противника. Порівняно з крейсерами Ticonderoga, есмінці типу Arleigh Burke, мають менші габаритні розміри, кращі параметри остійності та бойову живучість, а також оснащені переважно новішими та більш досконалими модифікаціями систем радіоелектронного, зенітно-ракетного та артилерійського озброєння.

USS Roosevelt (DDG-80)

Варто зазначити, що згідно з конвенцією Монтре, час перебування кораблів нечорноморських країн в акваторії Чорного моря обмежено 21 добами. Фактично USS Roosevelt перебуватиме в Чорному морі в той час, коли пройдуть стратегічні командно-штабні навчання "Кавказ-2020", що заплановані на 21 - 26 вересня 2020 року. Цей захід є завершальним етапом навчально-бойової підготовки у 2020 році Південного військового округу та збройних сил Російської Федерації в цілому. Під час цих навчань заплановано проведення розіграшів дій сухопутних військ, угруповань авіації та протиповітряної оборони, сил Чорноморського флоту, Каспійської флотилії при завданні масованого вогневого удару і веденні наступальних дій з ураження умовного противника.

Читайте також: Одразу два військових навчання пройдуть поблизу кордонів з Україною