xcounter
#

США вкинуть 30 млрд доларів, щоб націлити на РФ та Китай сотні новітніх літаків

3659
США вкинуть 30 млрд доларів, щоб націлити на РФ та Китай сотні новітніх літаків

ПС США посилять сотнями винищувачів F-35

Міністерство оборони США домовилося з компанією Lockheed Martin Corp щодо виробництва близько 375 винищувачів F-35 протягом трьох років. Про це, як повідомляє видання Reuters, заявили обидві сторони угоди у понеділок, 18 липня.

Така домовленість була погоджена на фоні очікувань, що ціна на найпростішу версію літака збільшиться через інфляцію та уповільнення виробництва.

Читайте також: Ще одна країна вирішила, що хоче мати більше винищувачів F-35, щоб протистояти ворогу

Ця домовленість є початком для остаточного визначення ціни та укладення контракту, який, як йдеться у повідомленні, "ймовірно, не буде укладений протягом декількох тижнів, якщо не місяців". Водночас зазначається, що загальна вартість угоди коливатиметься у діапазоні 30 млрд доларів.

Кінцева кількість літаків у цьому контракту може змінитися залежно від "коригувань, внесених Конгресом США у бюджет на 2023 фінансовий рік, і будь-яких замовлень, на які подадуть запит міжнародні партнери".

Таким чином, чи вдасться виробнику й надалі знижувати вартість виробництва однієї одиниць поки що невідомо. Нагадаємо, перший винищувач F-35А коштував 221 млн доларів, коли він зійшов з конвеєра у 2007 році і з того часу ціна на винищувач п’ятого покоління майже постійно падала і наразі коливається у межах 80 млн доларів за одиницю.

Читайте також: Шойгу у відповідь на погрози отримає F-35 за 150 км від кордону з РФ: але є одне "але"