xcounter
#

США розгорнули перший у Європі "підрозділ мультидоменних операцій" проти РФ

2049
"Ядро" таких формацій – ракетні системи та засоби РЕБ
"Ядро" таких формацій – ракетні системи та засоби РЕБ

Схоже, на тлі таких маневрів говорити про можливу "смерть НАТО" - як мінімум передчасно

Армія США на одному із полігонів у Норвегії провела стрільби розрахунків реактивної артилерії із складу 41 польової артилерійської бригади.

Ці стрільби стали моментом активації другого "підрозділу мультидоменних операцій" (MDTF), котрі збройні сили США сформували для дій у Європі, пише портал Military Times.

Читайте також: Новітні B-21 будуються у шаленому темпі: стало відомо, скільки стелс-бомбардувальників перебувають на фінальному етапі збірки
Армія США шукає "нетрадиційні" засоби посилити вогневу міць свого контингенту в Європі, фото ілюстративне

Відзначається, що розгорнута в Норвегії формація MDTF налічує близько 1200 військовослужбовців, та має в своєму підрозділи реактивної артилерії, радіоелектронної боротьби, засоби ведення розвідки та прийому даних від космічних супутників.

Концепція "мультидоменних операцій" передбачає, що в сучасній війні командир підрозділу рівня батальйону повинен мати увесь інструментарій ураження противника, для чого власне і мають слугувати системи РЕБ і реактивна артилерія.

Американські військові вчаться, наприклад, розгортати системи супутникового зв'язку буквально в "польових умовах", щоб уміти гнучкіше реагувати на зміни в обстановці на полі бою

Але як на практиці вести подібні "мультидоменні операції" - армія США поки сама не розуміє.

Тому – поки що у "пілотному режимі" планує розгортаннятри формації MDTF, одна – для Тихого океану, для стримування Китаю, інші дві – для стримування РФ в Європі.

Вивантаження із транспортного літака С-17 реактивних систем HIMARS, які виступають "ядром" підрозділів "мультидоменних операцій"

У цієї новини ще й інша грань, окрім напрацювання перспективних форматів ведення бойових дій. США завершили розгортання свого додаткового підрозділу в Європі акурат після скандалу з утворенням оборонного блоку AUKUS – "Тихоокеанського НАТО", та скандалу із перехопленням у Франції контракту на 12 субмарин для ВМС Австралії.

Багато коментаторів стали говорити, що ці дві події стануть "початком кінця" блоку НАТО. Але схоже, "ховати" НАТО – як мінімум передчасно.

Армія США шукає нові формати, як пооєднати і посилити власну вогневу міць та мобільність
Читайте також: Нависатиме над ворогом 24 години нон-стоп: Туреччина показала, на що буде здатен палубний Bayraktar TB3