xcounter
#

США поки не можуть виробляти більше снарядів для ЗСУ, бо є проблема купити верстати

9728
Виробництво 155-мм снарядів на заводах Міноборони США, лютий 2023 року, фото - The New York Times
Виробництво 155-мм снарядів на заводах Міноборони США, лютий 2023 року, фото - The New York Times

Тому американці поки що зосереджують запаси сировини, та розглядають варіанти з виробництвом в інших країнах

США поки що не можуть збільшити поставки снарядів для ЗСУ, бо головна причина – обмеженість виробничих потужностей. В свою чергу, прибрати "вузьке місце" із потужностями по виготовленню боєприпасів поки що не вдається, тому що на світовому ринку є дефіцит відповідних верстатів, кожен з яких "розміром з будинок".

Про це заявив заступник міністра оборони США з питань закупівель Дуглас Буш під час заходу, організованого Центром стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), пише портал Defence One.

Читайте також: Щоб мати більше снарядів для утилізації рашистів "на добрива", треба ще більше сировини буквально для міндобрив
Виробництво 155-мм снарядів на заводах Міноборони США, лютий 2023 року, фото - The New York Times

При цьому Дуглас Буш наголосив, що США вже мають накопичені значні запаси деяких ключових видів сировини, необхідних для виробництва артилерійських боєприпасів, як то хімічні прекурсори до вибухівки чи спеціальні сорти сталі.

Але і тут є свої обмеження – наскільки великий запас сировини можна накопичити "на склад", і як довго ця сировина без втрати своїх властивостей може лежати в очікуванні, поки її використають за прямим призначенням.

На цьому тлі, як наголосив заступник міністра оборони США, Пентагон розглядає різні варіанти із розміщенням чи запуском виробництва на потужностях інших країн. Тим більш, що наприклад, Польща виражає інтерес запустити ліцензійне виробництво протитанкових ракет Javelin, Австралія – виробництво високоточних артилерійських боєприпасів.

Відправка готових 155-мм снарядів фінальному отримувачу, лютий 2023 року, фото - The New York Times
Читайте також: "Сівалка" під С-8 чи "Град" на пікапі, або як виглядає оптимальна "мала РСЗВ" для ЗСУ