xcounter
#

США інвестують у HIMARS — виробник отримав дійсно величезний контракт на 2 млрд доларів

3252
Фото — U.S. DoD
Фото — U.S. DoD

Lockheed Martin у цьому році має вийти на темпи виробництва до 100 машин HIMARS на рік

Міністерство оборони США вчора, 3 червня, оприлюднило повідомлення про новий дійсно масштабний контракт для Lockheed Martin, а точніше модифікацію для контракта W31P4Q-24-D-0019 на виробництво високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS.

Сума угоди становить 1,933 млрд доларів, підрядник — Армійське командування по контрактах. "Місця проведення робіт та фінансування будуть визначатися для кожного замовлення з ймовірною датою завершення 31 травня 2028 року", — йдеться у повідомленні. Кількість систем, яку має поставити компанія, не повідомляється.

Читайте також: Данія вже отримала свої PULS з Ізраїлю: коли аналог HIMARS коштує дешевше, а доставка - швидша
HIMARS
Фото — U.S. DoD

Нагадаємо, що на початку травня стало відомо, що раніше на початку травня також повідомлялося про черговий контракт на виробництво HIMARS на суму у 861,3 млн доларів із термінами виконання до кінця травня 2026 року, і також з неназваною кількістю систем — тоді ми спробували визначити, яка ціна цієї ракетної системи для армії США.

Якщо ж говорити про темпи виробництва, то варто пригадати, що до кінця цього року у Lockheed Martin планували вийти на 96 пускових на рік, раніше повідомлялося про збільшення виробництва з 48 до 60 машин протягом року.

Також нагадаємо, що сьогодні у США активно працюють над оснащенням війська новими та удосконаленими ракетами для цього комплексу. Це удосконалена GMLRS-ER, яка має дальність майже удвічі більшу у порівнянні з базовою версією GMLRS і може нищити цілі на 150 км.

І також новітню далекобійну ракету PrSM з максимальною дальністю від 500 км. Раніше цього року повідомлялося, що у 2025 році, який має стартувати вже у жовтні, Пентагон планує закупити всього лише 230 таких ракет.

Також варто згадати, що HIMARS може запускати і гібрид ракети та бомби GLSDB, який потребує доопрацювання за результатами його експлуатації в Україні.

Читайте також: Як виглядає наче ціла РЛС С-400 після зустрічі із HIMARS: приклад з Бєлгородській області