xcounter
#

Скільки танків на зберіганні "домалювали" окупанти та чи може ворог кинути в Україну тисячі "резервних "Градів"

40443
Скільки танків на зберіганні "домалювали" окупанти та чи може ворог кинути в Україну тисячі "резервних "Градів"

Скільки всього "запасів" мають ЗС РФ на своїх складах зберігання

Російські окупаційні війська продовжують шукати "в резервах" озброєння та військову техніку, щоб поповнити ті підрозділи, які зазнали серйозних втрат у війні в Україні.

Однак яка реальна кількість запасів "броні" та "артилерії" є в запасі в окупантів? Так, наприклад, з даного довідника Military Balance можна дізнатися, що станом на 2021 рік рашисти мали на зберіганні понад 10 000 танків (і це без урахування, наприклад, Т-62, які наразі активно везуть в Україну, чи тих же Т-64), 8500 БМП-1 та БМП-2, 2000 МТ-ЛБ та 4000 БТР-60/70.

Читайте також: Окупанти знову лізуть до баз зберігання, цього разу дістали РСЗВ "Град-1"

Т-62
Танки Т-62 рашистів

Водночас Defense Express з власних джерел отримав дані, які говорять про те, що РФ насправді має набагато менше зброї на зберіганні, ніж окупанти "малюють на папері". Так, наприклад, станом на початок повномасштабної війни з РФ (кінець лютого) окупанти мали "в резерві" понад 5800 одиниць танків, близько 5000 БМП, понад 1300 БТР та близько 900 одиниць МТ-ЛБ.

Крім того, не варто забувати і те, в якому стані знаходиться ця зброя – наприклад, корпуси танків зберігають окремо від башт, а машини, схожі на БМП, стоять просто неба зі знятими двигунами.

танки РФ
Башти складаємо окремо!

Аналогічна ситуація і з реактивною артилерією – станом на початок повномасштабної війни рашисти мали на зберіганні близько 1200 одиниць всіх РСЗВ, хоча "на папері" окупанти декларують, що тільки БМ-21 "Град" мають 2000 одиниць на зберіганні.

Але й тут варто пам’ятати, що та сама артилерійська частина РСЗВ має свої строки експлуатації та зберігання, тому системи не можуть десятками років просто так стояти і чекати "свого часу".

Град-1
РСЗВ "Град-1"

З артилерійськими системами ситуація наступна: всього на кінець лютого окупанти мали понад 10 100 одиниць артилерійських систем на зберіганні (включно з мінометами). Наскільки це багато? У відкритих джерелах можна знайти інформацію, наприклад, про те, що у РФ перебувало на зберіганні понад 900 мінометів ПМ-38 30-40-х років минулого сторіччя.

ПМ-80
Міномет ПМ-38

Тобто – РФ має на зберігання тисячі одиниць різної техніки, значна частина з якої – застаріла і перебуває у незадовільному стані. Втім, не варто забувати і про те, що ВС РФ все ж таки переважає ЗСУ у кількості артилерій та щільності вогню і наші військові потребують підсилення у вигляді сучасних високоточних артилерійських систем – перші з яких у вигляді РСЗВ HIMARS вже офіційно прибули в Україну.

Читайте також: Рашисти посадили на "хрущовські гроби" Т-62 осетин та дали підказку де їх шукати