xcounter
#

Скільки іранських дронів-камікадзе Shahed було збито під час атаки в ніч з 6 на 7 грудня

6090
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

РФ вночі ударила по Україні своїми "літаючими мопедами"

Після паузи довжиною у три тижні РФ знову "згадала" про свої іранські ударні БПЛА й в ніч з 6 на 7 грудня атакувала Україну дронами камікадзе типу Shahed 136/131.

Як повідомляє Командування ПС ЗСУ, всього під час нічної атаки РФ "літаючими мопедами" було виявлено 14 ворожих дронів камікадзе, що атакували приблизно з південно-східного напрямку.

Читайте також: Атака іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 по містах: реальні, перспективні та фантастичні засоби протидії
збиті shahed
Збиті БПЛА типу Shahed, інфографіка від Командування ПС ЗСУ

Ці БПЛА були успішно "демілітаризовані" нашими розрахунками протиповітряної оборони – 11 "літаючих мопедів" записало на свій рахунок повітряне командування "Схід", ще три – Сухопутні Війська.

І насправді з цієї інформації поки що не можна зробити висновок, чи були це дрони з нової партії, які Іран поставив РФ, або ж це вже спільне виробництво "літаючих мопедів" чи взагалі це були "залишки" з попередньої партії.

У будь-якому випадку, попри те, що ЗСУ демонструють ефективну роботу проти цієї іранської зброї, загроза повторного застосування "мопедів" рашистами наразі залишається.

с-300 зенітний ракетний комплекс
Бойова робота нашої ППО, ілюстративне фото з відкритих джерел

Нагадаємо, у понеділок, 5 грудня, РФ здійснила черговий масований ракетний удар по Україні, і з понад 70 випущених ракет наша ППО збила понад 60, показавши результативність у вражаючі 85%.

Читайте також: Польща має модернізовані Osa-P, і їх могли отримати ЗСУ для знищення Shahed-136