xcounter
#

Скільки ракет випустили рашисти під час атаки 5 грудня, і скільки з них збила наша ППО

54808
Пуск ракет С-300 Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск ракет С-300 Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів

Рашисти отримали явно скромніший результат, аніж сподівались

Під час чергової ракетної атаки 5 грудня 2022 року російські окупанти випустили близько 70 крилатих ракет різних типів – зокрема, 38 крилатих ракет повітряного базування типів Х-101 та Х-555 із восьми бомбардувальників типу Ту-95МС, 22 крилаті ракети "Калибр" із кораблів Чорноморського флоту РФ, три крилаті ракети Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3, шість ракет Х-59 та одну ракету Х-31П із винищувачів Су-35С. В підсумку підрозділи протиповітряної оборони України збили понад 60 крилатих ракет рашистів. Про це йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що для відбиття ракетної атаки рашистів були задіяні частини протиповітряної оборони Сухопутних військ, підрозділи Повітряних Сил ЗСУ та мобільні вогневі групи зі складових Сил оборони України.

Читайте також: Що за "бензовоз" та "недопалок" сьогодні впали на аеродроми, звідки рашисти обстрілюють ракетами Україну

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, сьогодні під час атаки 5 грудня орки змогли уразити енергооб’єкти лише в Київській, Одеській та Вінницькій областях. І це, можливо, найбільш "мінімальний" результат обстрілів, який змогли досягти загарбники, починаючи з 10 жовтня 2022 року.

Бойова робота протиповітряної оборони України, червень 2022 року, ілюстративне фото від АрміяInform

Також звернімо увагу на такий момент. Перед початком сьогоднішньої ракетної атаки голова Миколаївської ОВА Кім стверджував, що орки підняли у повітря аж 14 бомбардувальників типу Ту-95МС. Як виявилось, по факту спорядженими ракетами виявилось тільки вісім із цих літаків (ймовірне середнє навантаження – шість бомбардувальників із 5 КР кожен та два бомбардувальники із 4 КР кожен).

Також цікаво, що це уже друга підряд масована ракетна атака рашистів, під час якої не застосовувались Ту-160. Ймовірно, це пов’язано із складнощами передполітної підготовки цього типу стратегічних бомбардувальників.

Бойова робота нашої ППО, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Чому рашисти не збудували ангари для захисту своїх Ту-95МС, через що тепер страждають