xcounter
#

Чому рашисти не збудували ангари для захисту своїх Ту-95МС, через що тепер страждають

11598
Рашистські стратегічні бомбардувальники на аеродромі "Энгельс", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистські стратегічні бомбардувальники на аеродромі "Энгельс", ілюстративне фото з відкритих джерел

І чи не вийде так, що на додачу до "пірамідок Вагнера" в Росії почнуть будувати і "капоніри Вагнера"

Сьогоднішня ефектна "бавовна" на російських аеродромах стратегічної авіації "Энгельс" та "Дягилево", в результаті якої ймовірно були пошкоджені два Ту-95МС, окрім всього іншого поставила й таке питання – а чому ж рашисти не збудували укриття на цих летовищах для своїх бомбардувальників? А то виходить, що літаки, ракети та паливозаправники стоять завжди скупчено, і достатньо лише точно кинутого "недопалка", щоб щось таки рвануло.

Якщо коротко, відповідь тут лежить в такій площині – рашисти все рівно вважають свою стратегічну авіацію "одноразовим" родом військ, тому досі й не вважали за потрібне витрачатись на побудову укріплень для захисту своїх "стратегів".

Читайте також: Рашисти почали відновлювати Ту-22М3, які 30 років стояли недобудованими під відкритим небом
Російський аеродром стратегічної авіації "Энгельс", зображення з відкритих джерел, будь-які укріплені об'єкти на території аеродрому - відсутні

Якщо більш розгорнутіше – один "профільний" рашистський пропагандистський ресурс, що спеціалізується на темі ядерної зброї та стратегічних сил стримування, вирішив "по гарячим слідам" так би мовити "втішити" своїх співвітчизників. Посилання на нього давати не будемо, але перекажемо деякі цікаві тези з того "полотна".

Мовляв, будувати надійні капоніри для захисту стратегічних бомбардувальників від "прильотів" не будували, бо у цьому не було логіки. Мовляв, рашистська дальня авіація "заточувалась" під "велику війну" із США, під час якої ймовірне навіть застосування ядерної зброї. Аеродроми стратегічної авіації – перші в списку на удар, тому буквально – "які укриття не будуй, все рівно всіх здує вибухова хвиля".

Російський аеродром стратегічної авіації "Дягилево", зображення з відкритих джерел, будь-які укріплені об'єкти на території аеродрому - також відсутні

Щодо скупчення літаків, крилатих ракет до них та паливозаправників "на одному п’ятачку", що є завжди потенційно вибухонебезпечним, тут в російських пропагандонів для своїх "собратьєв" також знайшлось своє "пояснення". Мовляв, стратегічна авіація – це рід військ із підвищеними вимогами до оперативності, тому й доводиться ставати на отакий "шпагат" між оперативністю та вибухонебезпечністю.

"Розкидати" усі наявні 16 літаків Ту-160 та 60 бомбардувальників Ту-95МС на декілька аеродромів, щоб зробити дальню авіацію "ВКС РФ" менш уразливішою – виглядає як раціональна ідея. Але проблема в тому, що "Энгельс" та "Дягилево" - це по суті лише два аеродроми в РФ, де можна "повноцінно" обслуговувати стратегічні бомбардувальники цих типів тривалий час. Льотний та технічний персонал, здатний "працювати" з такими літаками – теж обмежений за кількістю. Тому варіант із "розконцентрацією" важких бомбардувальників, щоб уникнути нової "бавовни" - теж не працює.

Російські Ту-160 на аеродромі "Шайковка", ілюстративне фото довоєнних часів

Нинішня Росія зайшла в той стан, коли звичне поняття раціональності там уже давно не працює, а реальність давно вимірюється "мегапроектами".

Тому цілком логічно очікувати від орків, що після сьогоднішньої "бавовни" вони почнуть "аналогов нєтних" бетонних капонірів для стратегічних бомбардувальників, підряди на які отримають фірми Прігожина, власника ЧВК "Вагнер". Якщо в Росії уже є "пірамідки Вагнера", значить і "капоніри Вагнера" теж можуть з’явитись.

Російський Ту-95МС заходить на посадку на аеродром "Дягилево", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Як змінювалась кількість Ту-95МС та Ту-160 на аеродромі "Енгельс" протягом останніх 4 місяців