xcounter
#

Схоже, що у Білорусі нестача зимової форми: білоруські ССО одягли у валянки та бушлати часів війни у Чечні (фото)

4055
Подолання "психологічної" смуги ​перешкод у Білорусі
Подолання "психологічної" смуги ​перешкод у Білорусі

Пояснити чому елітні білоруські підрозділи активно "косплеять" 90-ті роки доволі важко

Міноборони Білорусі час від часу звітує про проходження бійцями усіляких тренувань, зокрема днями було повідомлено, що свіже поповнення 5-ої окремої бригади спеціального призначення пройшли контрольні заняття, зокрема із подоланням "психологічної" смуги перешкод.

На опублікованих фотографіях увагу привертають не тільки дбайливо зроблені "трупи бойових товаришів", а й зимове екіпірування бійців. На деяких з них бушлати у камуфляжному малюнку "Флора" та валянки.

Читайте також: П'ять здивувань війни: як українці здійснили те, що вважалось неможливим
армія білорусі зима

Камуфляж "Флора" - це штатна форма армії РФ часів війни у Чечні, але він також використовувався й армією Білорусі. Й схоже певна кількість старої форми все ще знаходиться у цій країні на зберіганні. Водночас використання валянок доволі цікаве, бо зараз у Білорусі доволі помірна температура трохи нижче нуля.

У будь-якому випадку на фото бійці одягнуті нерівномірно, хтось у берцях та "білоруській цифрі", хтось "коспеліїть" 90-ті роки.

армія білорусі зима

Враховуючи те, що фотографи міноборони Білорусі будуть робити найкращу "картинку", а не підкреслювати недоліки, такий різнобій вкрай характерний маркер. Особливо, якщо враховувати те, що на фото - елітні білоруські сили спецоперацій, які були утворені шляхом об'єднання підрозділів спеціального призначення та декількох бригад повітряно-десантних військ.

При цьому рік тому ситуація з формою у білоруській армії була значно краща, про що свідчать фото за той період.

армія білорусі зима
Фото тренувань ССО Білорусі рік тому

Пояснення причини такого контрасту лише декілька. Перший варіант: кількість призваних у збройних сил Білорусі виявилась більшою за розрахункову кількість комплектів форми. Другий варіант: значну частину зимової форми Мінськ передав Москві, що викликало логічний дефіцит. Третій варіант: на фото не білоруські, а російські військові, які тренуються на білоруських полігонах, хоча тоді, їх навряд фотографували б.

армія білорусі зима
Читайте також: Рашисти біля Сватового будують лінію "зубів дракона", і за певних умов це затримає рух танків ЗСУ