xcounter
#

СБУ дронами дістала в Криму цінну РЛС рашистів

4274
РЛС 1Л119 «Небо-СВУ»
РЛС 1Л119 «Небо-СВУ»

Ця РЛС може виявляти літаки на висоті 20 км на відстані до 380 км

Служба безпеки України уразила у тимчасово окупованому Криму радіолокаційну станцію "Небо-СВУ" російського окупаційного війська. Повідомляється, що у ворожу РЛС поцілили дрони, що є розробкою контррозвідників СБУ.

"Ця РЛС поблизу Армянську контролювала ділянку фронту у 380 км, забезпечуючи захист обʼєктів на території Криму. Після атаки дронів засоби космічної розвідки зафіксували вимкнення випромінювання радарів РЛС і більше його не фіксували", — відзначають у "Армія TV".

Читайте також: "Нептун" почав бити по об’єктам на території РФ, це буквально історична подія

Нагадаємо, що "Небо" — це сімейство ворожих РЛС метрового діапазона, розробник станцій — "Нижегородский научно-исследовательский институт радиотехники (ННИИРТ), створювалася у двох варіантах — для сухопутних військ та військ протиповітряної оборони.

Серія "Небо-СВ" призначена для сухопутних військ, версія "Небо-СВУ" модернізована трикоординатна станція, що має дальність виявлення винищувачів на висоті 20 км до 380 км, на висоті 500 м — до 65 км, час розгортання станції становить не більш як 30 хвилин.

Нагадаємо, що протягом цього місяця Сили оборони України декілька разів уражали ворожі загоризонтні радіолокаційні станції. Так, минулого тижня наші військові поцілили у РЛС "Воронеж-ДМ" біла Армавіра, що у Краснодарському країн РФ, ця станція входить до системи раннього попередження про ракетний удар.

пошкоджена РЛС "Воронеж-ДМ"
Пошкоджена в результаті атаки українських БПЛА загоризонтна РЛС "Воронеж-ДМ", травень 2024 року, зображення з відкритих джерел

Потім стало відомо про удар по загоризонтній РЛС "Воронеж-М" метрового діапазону під Орськом в Оренбурзькій області, що розташована за 1500 км від поточної лінії фронту.

Читайте також: КНДР випустила одразу 18 ракет KN-25 під час навчань (відео)