xcounter
#

КНДР випустила одразу 18 ракет KN-25 під час навчань (відео)

1438
Фото —  KCNA
Фото — KCNA

Це вже не вперше, коли Північна Корея здійснює пуски ракет KN-25 у цьому році

Північна Корея вчора, 30 травня, під час черговий випробувань здійснила залп своїх балістичних ракет KN-25 — як розповідає видання Reuters, ці пуски ймоівірно були останніми у цьому році в серії випробувань так званих "ударних ракет театру воєнних дій", цього року КНДР вже здійснювала декілька аналогічних пусків, під час одного з яких випустили не менш як шість ракет.

Водночас цього разу у залпі було випущено одразу 18 ракет KN-25 — відзначається, що вони пролетіли близько 350 км (фактично майже на максимальну дальність, яка становить орієнтовно 380 км) і впали в море, відзначають у Reuters.

Читайте також: Рашисти кажуть про дві нові ракетні бригади, одна з яких ймовірно під KN-23 від КНДР

Також стверджується, що під час цих навчань Північна Корея використовувала нещодавно представлену систему управління вогнем, яка є частиною об’єднаної урядової системи управління ядерною зброєю — ракети KN-25 можуть мати ядерну боєголовку.

Нагадаємо, що KN-25 — північнокорейська тактична балістична ракета, що запускається з одноіменної реактивної системи залпового вогню "надвеликого калібру".

ракета KN-25
Фото — KCNA

Тактико-технічні характеристики ракети відомі наступні — діаметр становить 600 мм, довжина — 8,2 м, дальність при цьому становить 380 км, система наведення невідома. Боєголовка ймовірно уламково-фугасна.

Перший політ ракет KN-25 відбувся у серпні 2019 року, тоді дві ракети досягли максимальної висоти і пролетіли близько 380 км. Невідомо, чи перебуває ракета на озброєнні північнокорейського війська.

Раніше Defense Express розповідав, що КНДР випробувала балістичну ракету Hwasong-11D типу KN-23 з новою системою наведення.

Читайте також: У КНДР показали випробування оновленої "високоточної" 240-мм РСЗВ