xcounter
#

Розпіареного "Краснополя" окупантам не вистачає, але навіть якщо б і були, в хід йде інша проблема

13113
152-мм високоточний "Краснополь"
152-мм високоточний "Краснополь"

У РФ бідкаються на нестачу високоточного озброєння

Пропагандони окупантів у своїх соцмережах скаржаться на таку річ – російській армії не вистачає високоточних артилерійських снарядів, щоб мати можливість ефективно знищувати техніку, як це робить ЗСУ з боєприпасами Excalibur та аналогами.

Так, окупанти кажуть, що у них спостерігається "категорична нестача" такого високоточного озброєння, як "Краснополь" та "Китолов" або ж навіть дешевших аналогів, на кшталт модуля PGK M1156, який також використовується ЗСУ.

Читайте також: "Дрок","Тайфун", "Флокс" і інший брязкіт під кремлівські фанфари

Разом з тим, навіть якби високоточна зброя була в російських підрозділах у достатній кількості, то тут вони б зіштовхнулися з іншою "традиційною" проблемою – нестачею безпілотників, так як, зокрема у так званих "ЛДНР", скаржаться на те, що підрозділи не мають тих же "Орланів", щоб коригувати вогонь.

краснополь 152-мм снаряд
Залишки керованого снаряда "Краснополь", що потрапив в руки бійців ЗСУ, квітень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Щодо "Краснополя" нагадаємо таке – ЗСУ вже брали як трофей ці високоточні 152-мм, вперше їх захопили під Ізюмом, вартість одного снаряду оцінюється у 35 тисяч доларів США.

Водночас "Китолов" – комплекс керованого артилерійського озброєння, є версії "Китолов-2" для 120-мм 2С9 "Нона-С" та 2с23 "Нона-СВК" і 122-мм "Китолов-2М" для Д-30 та 2С1 "Гвоздика".

Читайте також: У РФ раптом вмер директор "секретного" КБ, яке розробляло "Панцирь-С1" та керований снаряд "Краснополь"