xcounter
#

У РФ раптом вмер директор "секретного" КБ, яке розробляло "Панцирь-С1" та керований снаряд "Краснополь"

8585
Затрофеєний ЗСУ російський "Панцирь-С1"
Затрофеєний ЗСУ російський "Панцирь-С1"

А також низку іншого відомого ОВТ, яким армія РФ наразі воює в Україні

У РФ за дивних обставин продовжують вмирати керівники підприємств – 22 липня стало відомо про раптову смерть Дмітрія Конопльова, директора "Конструкторського бюро приладобудування імені академіка Аркадія Шипунова".

Медики досі не можуть встановити причину смерті росіянина, попередній діагноз – серцева недостатність. Водночас у ЗМІ повідомляють, що Конопльов помер нібито під час процедури з кисневою маскою: він дихав ксеноном, щоб вилікувати головний біль та тривожний розлад.

Читайте також: Керівники заводів, які виготовляють Т-90, "Калібри", "Іскандери" та іншу зброю, досі не під санкціями – НАЗК
Конопльов КБ зброя
Дмітрій Конопльов, колишній директор російського КБ

Звичайно, цілком ймовірно, що 46-річний Конопльов міг дійсно вмерти через якісь вади зі здоров’ям. Однак не треба забувати й про те, що він був директором, як кажуть ЗМІ РФ, "секретного оборонного бюро".

Це КБ займалося розробкою низки зразків озброєння та військової техніки, що перебуває на озброєнні російської окупаційної армії.

птрк "корнет"
ПТРК "Корнет"

Йдеться, зокрема, про такі зразки, як протитанкові ракетні комплекси "Корнет", "Квартет" та "Метис", комплекс активного захисту "Дрозд", ракетний комплекс "Гермес-А", комплекси ППО "Панцирь-С1", "Каштан-М" та "Тунгуска-М1", комплекси керованого артилерійського озброєння "Краснополь", "Китолов" та "Грань", а також стрілецько-гарматне озброєння та боєприпаси до нього.

Наземний варіант "Гермеса" для СВ у вигляді ПУ на 6 ракет,
Наземний варіант "Гермеса" для СВ у вигляді ПУ на 6 ракет

Цілком ймовірно, що раптова смерть Конопльова буде не останньою серед топменеджерів підприємств російського ОПК – зрештою, російська зброя продовжує демонструвати себе далеко не найкращим чином.

Читайте також: ​Зброя Росії на Донбасі: стало відомо, що тестує армія РФ на сході України (фото та ТТХ)