xcounter
#

Керівники заводів, які виготовляють Т-90, "Калібри", "Іскандери" та іншу зброю, досі не під санкціями – НАЗК

152502
Керівники заводів, які виготовляють Т-90, "Калібри", "Іскандери" та іншу зброю, досі не під санкціями – НАЗК

Хто з очільників російських підприємств ОПК залишився без "покарання"

Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало список очільників оборонних підприємств РФ, які і досі залишаються не під санкціями з початку повномасштабної війни в Україні.

Попри те, що санкції мають паралізувати роботу ОПК РФ, наразі низка топменеджерів заводів, які виготовляють зброю, що нищить українські міста та вбиває мирне населення, залишаються непокараними, наголошують у НАЗК.

Читайте також: Повітряні Сили ЗСУ ще до війни отримали методику, як збивати "Калібри" рашистів
ракета "Калібр"
Пуск ракети "Калібр"

Так, наприклад, жодна з країн-партнерів не наклала санкції на Фаріда Абдрахманова – гендиректора ОКБ "Новатор", яке займається виробництвом крилатих ракет "Калібр".

Солнцепек
Важка вогнеметна система "Солнцепек"

Санкції оминули й гендиректора "Уралвагонзаводу" Олександра Потапова, "візитівкою" якого є ТОС "Солнцепек" та танки Т-90 і Т-14 – разом з тим, у НАЗК нагадують про те, що сам завод після початку повномасштабного вторгнення потрапив до санкцій усіх партнерів України і втратив доступ до товарів та технологій, які можуть посилити "оборонку" РФ.

точка-у
Рашистська ракета "Точка-У", що вдарила по Краматорську
Водночас Сергій Пітіков, гендиректор "Конструкторського бюро машинобудування", яке відоме ракетним комплексом "Іскандер", теж не під санкціями в жодній країні, як і Ігор Чурбанов, який очолює "Воткінський завод", який виробляв ракети до комплексу "Точка-У" "Точка-У".

Ка-52 армії РФ
Ка-52 армії РФ

"Без санкцій" залишилися й представники авіаційної галузі, зокрема директор компанії-виробника "літаючих танків Ка-52 "Прогрес" Денис Пальцев та Сергій Коротков, член Ради директорів компанії "Сухой".

Читайте також: Росіяни відстріляли уже понад 300 "Калібрів" та змінили тактику блокади портів України (відео)