xcounter
#

Розкрито нові деталі про удари по аедродромах в Луганську та Бердянську: скільки і яких цілей знищено

45149
Знищений ворожий гелікоптер Ка-52, фото ілюстративне, джерело — пресслужба 93 ОМБр
Знищений ворожий гелікоптер Ка-52, фото ілюстративне, джерело — пресслужба 93 ОМБр

Поки ворог рахує втрати на своїх аеродромах, російські ЗМІ офіційно повідомляють про "успішну роботу ППО"

Сили оборони України в ніч з 16 на 17 жовтня уразили одразу два аеродроми армійської авіації противника на тимчасово окупованих територіях — удари по ворожих об’єктах було офіційно підтверджено у СтратКом ЗСУ, водночас російські пропагандисти активно бідкаються на те, що це був "найбільш серйозний удар за весь час" і що їхні аеродроми були уражені ракетами ATACMS.

Читайте також: РФ все ж таки випробує ядерне озброєння: що буде далі та до чого готуватись

Водночас у Силах спеціальних операцій ЗСУ розкрили попередню інформацію про те, які та скільки цілей могло бути знищено на аеродромах противника у Бердянську та Луганську у рамках операції під назвою DRAGONFLY.

Так, за останніми даними на цих об’єктах було знищено дев’ять гелікоптерів різних модифікацій, неназвана кількість спеціальної техніки, пускова установка системи протиповітряної оборони (яка саме не відзначається, у відкритих джерелах є інформація, що був знищений нібито ЗРГК "Панцирь"), також пошкодження отримали злітні смуги.

ЗРГК
Пуск ракети ЗРГК "Панцирь-С1", фото ілюстративне

Крім того, ударом було знищено ворожі склади з боєприпасами. "Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку, детонація у Луганську тривала до 11 ранку", — відзначають у ССО ЗСУ.

Є також втрати і серед особового складу противника — точні дані не називаються, але відзначається, що ворог має десятки загиблих та поранених і досі дістає тіла з-під завалів.

Доволі іронічним у цьому епізоді є той факт, що попри загальне виття російських пропагандистів про пропущені удари по аеродромах, офіційні російські ЗМІ сьогодні зранку розтиражували новини про те, що протиповітряна оборона збройних сил РФ "успішно відпрацювала", перехопивши українські ракети.

Щодо гелікоптерів, які могли бути знищені на аеродромах, то передусім це можуть бути вертольоти Ка-52, Ми-28, а також Ми-24/35 чи Ми-8/17 — раніше Defense Express

аналізував супутникові знімки аеродрому в Бердянську

, де зафіксовано понад 20 ворожих гелікоптерів.

Читайте також: Російське далекобійне озброєння у загальному тоннажі: скільки сотень тонн БЧ прилетіло по України за пів року