xcounter
#

Російські пілоти знову відбомбились по Бєлгороду, бомба впала у 50 метрах перед житловим комплексом

13914
Російські пілоти знову відбомбились по Бєлгороду, бомба впала у 50 метрах перед житловим комплексом

Російська авіабомба ФАБ-500 впала перед безпосередньо перед багатоповерхівками, але не здетонувала

Після удару по житловому будинку у Бєлгороді російські військові на наступний день продовжили атаки свого власного міста.

Як повідомляють російські джерела у "селищі Разумное-54" впала авіабомба ФАБ-500, яка не розірвалась. Оголошена евакуація місцевих жителів.

Читайте також: Рашисти кажуть про дві нові ракетні бригади, одна з яких ймовірно під KN-23 від КНДР
Бєлгород авіабобма Разумное-54

З боку Defense Express одразу проведемо геолокацію, бо мова йде не про "селище Разумное-54", а про однойменний мікрорайон на околиці самого Бєлгорода. А сама бомба вдарила у лічених метрах від житлового комплексу.

Бєлгород авіабобма Разумное-54

І з вікна саме цього багатоповерхового будинку й було зроблено це фото. При цьому сама бомба, як пишуть російські джерела впала ще вчора, 12 травня, а евакуйовувати цивільних лише планують.

Бєлгород авіабобма Разумное-54

Також слід зазначити, що скоріш за все у Бєлгороді впала не просто ФАБ-500, а з комплектом УМПК, яка перетворює її на плануючу. А нерозкриття крил у цьому комплекті є доволі розповсюдженою ситуацією.

Таким чином ситуація, коли РФ бомбить свої власні міста не просто повторюється, а вже є систематичною. Бо варто нагадати, що вперше російські пілоти відбомбились по Бєлгороду вперше ще 20 квітня 2023 року. І ця ситуація чудово демонструє, що російські пілоти здійснюють польоти з озброєнням безпосередньо над власними містами та здійснюють скидання бомб фактично над ним.

Окрім того, враховуючи останні події безпосередньо у Бєлгороді неможливо стверджувати, що у цьому випадку мова йде про технічну несправність чи екстрене скидання пілотом навантаження, наприклад, для протизенітного маневру.

Цілком можливо, що мова йде про банальний промах, а задачею було - ураження самих будинків. Або школи, що лише у 200 метрах від місця падіння бомби.

Читайте також: Названо найдалекобійніший український дрон-камікадзе для ударів на 1500 км
ТЕГИ Війна