xcounter
#

Обвал будинку у Бєлгороді після вибуху: приліт, якщо він був, то з північного сходу і це про армію РФ

10338
Обвал будинку у Бєлгороді після вибуху: приліт, якщо він був, то з північного сходу і це про армію РФ

З 2022 року РФ вже самостійно й неодноразово обстрілювала Бєлгород ракетами та навіть бомбила Су-34

У російському місті Бєлгород у результаті вибуху склався один з під'їздів 10-поверхівки по вулиці на південній околиці міста.

Й поки у РФ ще розгрібають завали рашисти вже встигли повідомити, що це нібито результат атаки з боку України. Але факти свідчать про інше. Зокрема для початку встановимо місце подій.

Читайте також: Доля президента США у ядерній війні буде залежати від вживаних Boeing 747 з Кореї
белгород обвал дома

Мова йде про одну з секцій багатоквартирного житлового будинку №55А на вулиці Щорса. Абсолютна більшість ракурсів від російських операторів з державних каналів проходить з південно-західної частини будинки, з двору. Хоча значно більші пошкодження будинку знаходяться із протилежної сторони - з північно-східної.

белгород обвал дома

На це вказує цілий ряд деталей, головні з яких - вікна. Зі сторони двору у будинку вони цілі, навіть якщо мова йде про квартири, які знаходяться поруч з повністю зруйнованою секцією. Водночас на зовнішній стороні будинку, туди де виходить сам під'їзд (на гаражі) вікна повністю вибиті вздовж будинку.

Таким чином, якщо "приліт" й був, то він прийшовся по північно-східній частині будинку. Це означає, що з доволі великою долею ймовірності, якщо це дійсно був "прильот", то він міг бути лише зі сторони РФ.

белгород обвал дома

Що саме спричинило такі руйнування - навряд стане відомо. Боєприпас влетів у перші поверхи будинку, що також виключає варіант того, що це могла бути балістична ракета. Бо у цьому випадку, на північно-східній частині, між гаражами та будинком повинна була бути відповідна вирва, але її там немає. Або вона мала вдарити точно у будинок, але якраз дах секції був цілим, він частково обвалився згодом.

белгород обвал дома

Єдиною альтернативною версією можливо вважати "рязанський цукор" - підрив будинку ФСБ, за вже відпрацьованою у 1999 році методикою. Але, скоріш за все, мова йде все ж таки про діяльність російської армії. Бо це для армії РФ не є чимось новим.

Якщо брати виключно Бєлгород, то слід нагадати, що перші випадки ударів зенітними ракетами по своїх місцевих жителях фіксуються з жовтня 2022 року. Зокрема 13 жовтня 2022 року армія РФ з "Панциря" вгатила по житловому будинку за адресою вулиця Губкина, 42Г, який також знаходився на південній околиці міста.

Також не виключено, що це міг бути результат нештатної роботи ракети типу "земля-земля". І знову конкретно для Бєлгорода це не є чимось новим - станом ще на липень 2022 року самі місцеві жителі знімали це на камери. Не виключено, що мова йде й про скидання авіаційного боєприпасу російськими пілотами. 20 квітня 2023 року російський Су-34 відбомбився по Бєлгороду. І тоді також удар прийшовся на південний район міста.

Таким чином за останні роки РФ систематично обстрілювала свій Бєлгород, а геолокація удару остаточно розставляє все на свої місця.

Читайте також: Це вже максимально показово: друга за два дні атака по Волгоградському НПЗ