xcounter
#

Росія та Китай не будуть "етичними": що має врахувати США під час підготовки до ймовірних конфліктів

1129
Росія та Китай не будуть "етичними": що має врахувати США під час підготовки до ймовірних конфліктів

У США під час підготовки до майбутніх конфліктів мають звернути увагу на сучасні технології, які значно вплинуть на темп бойових дій

Військові США мають розпочати підготовку до конфліктів зі швидким розвитком подій з використанням штучного інтелекту та іншими можливостями під час проведення військових ігор з умовними противниками, які нагадують російські та китайські збройні сили. Водночас ці умовні вороги не повинні обмежуватися етичними обмеженнями щодо штучного інтелекту під час бойових дій.

Читайте також: Польська армія готувалась до війни проти РФ: які проблеми викрили навчання Dragon-21

Про це на цьому тижні заявили два високопоставлених американських воєначальники, повідомляє видання Defense One.

Йдеться, зокрема, про те, що під час реальних бойових дій в майбутньому противник може продемонструвати нову швидкість прийняття рішення на полі бою, а також цілком можливо використовувати озброєні роботизовані системи, запрограмовані на ведення вогню без контролю людини.

Бойовий робот
Бойові роботи з системами штучного інтелекту стануть повноцінними бойовими одиницями на полі бою майбутнього

Разом з тим, американські військові розпочали експериментувати з інструментами штучного інтелекту та передовими мережами під час «Проєкту «Конвергенція». Так, минулої осені перша демонстрація у рамках цього проєкту показала, що удосконалені цифрові зв’язки у поєднанні зі штучним інтелектом допоможуть скоротити з декількох хвилин до лічених секунд час, необхідний для ідентифікації та знищення цілі.

Водночас голова Командування армії майбутнього генерал Армії США Джон Мюррей вважає, що хоча зусиль у напрямку розвитку таких технологій наразі докладається достатньо, вистачить цього насправді ненадовго, тому Армія США має бути готова протистояти противнику, який "не матиме етичної основи" під час прийняття рішень.

Армія США
Одних лише "залізяк" на полі бою майбутнього буде недостатньо

Генерал-лейтенант Денніс Кролл, що очолює JADC2, заявив, що хоч США дійсно інтегрує деякі сучасні можливості штучного інтелекту у свої військові ігри, робити це треба набагато швидше – зокрема для того, щоб скоротити час, необхідний для прийняття рішень.

На його думку, військові повинні ретельніше тренуватися, щоб уникнути збоїв у роботі чи підробки мережі на полі бою.

Читайте також: Велика Британія повернула фрегат з Близького Сходу: чи пов’язано це з провокаціями РФ?