xcounter
#

Росія боїться, що "Іскандери" підуть слідом за крейсером, тому "ховають" їх від Bayraktar TB2 та інших БПЛА

87244
Під час пуску ракети, фото ілюстративне
Під час пуску ракети, фото ілюстративне

Окупанти шукають способи захистити свої ОТРК "Іскандер" в РФ та Білорусі

Російська пропагандистська інформаційна агенція "РИА Новости" опублікувала кадри пускових установок "Искандер", які знаходяться неподалік від кордону з Україною та "націлені" на Харківську область.

Як помітили у виданні Defence Blog, ці "Іскандери" були оснащені спеціальними маскувальними системами, які можуть зменшувати кількість тепла, що виділяє об’єкт, та змінити форму і розмір його візуальної чи радіолокаційної сигнатури.

Читайте також: ОТРК "Іскандер": всі "надздібності" з категорії шоу-зброї
ОТРК
ОТРК "Іскандер" в новому "захисті"

Ці системи забезпечують скритність у візуальному, ближньому інфрачервоному, тепловому інфрачервоному та широкополосному радіолокаційних діапазонів, вміють "обманювати" розумні боєприпаси тощо.

ОТРК

Такий камуфляж ворог використовує передусім для того, щоб його не змогли "знайти" українські розвідувальні безпілотники (наприклад, Bayraktar TB2 здатний побачити ціль і на відстані 50 км).

Отже, окупанти дуже бояться втратити свої ОТРК "Іскандер" і ховають та прикривають їх усім, чим можна.

ОТРК

Наприклад, раніше ми розповідали про те, що рашисти злякалися, що після Бєлгорода може "прилетіти" по "Іскандерам" в Білорусі, тому вирішили прикривати позиції своїх ОТРК за допомогою комплексів С-300.

Читайте також: Повітряні Сили України "навчили" ЗРК "Бук", як збивати "Іскандери" та "Калібри"