xcounter
#

Рідкісне відео, як ЗСУ розчищають собі шлях установкою УР-77, яких затрофеїли вже 15 одиниць

10879
Російська УР-77
Російська УР-77

ЗСУ активно використовують трофейну зброю на полі бою

У мережі з’явилося досить рідкісне відео із застосуванням Збройними Силами України радянської машини розміновування – кадри роботи системи УР-77 "Метеорит" опублікував Telegram-канал "Американський піхотинець".

На відео, власне, демонструється робота установки безпосередньо за призначенням – машина УР-77 "Метеорит" на базі САУ 2С1 "Гвоздика" допомагає створювати проходи у протитанкових мінних полях шириною до 6 м та довжиною у 80-90 м.

Читайте також: ЗСУ вполювали рідкісного "Змея Горыныча", російську машину знашли у лісових хащах (відео)

Водночас у контексті УР-77, або як її ще називають "Змей Горыныч", варто згадати таке – окупанти цю машину під час війни в Україні спробували в новому "амплуа" – для "прориву" позицій ЗСУ і для "протидії" операторам ПТРК, які загрожували російським танкам.

ур-77
УР-77, фото ілюстративне

Але такі спроби застосування цієї установки закінчувалися невдачами, а УР-77 запам’яталися передусім тим, що рашисти кидали їх просто на полі бою, а також використовували їх для терору цивільних об’єктів.

Портал Oryx підказує нам, що з початку повномасштабного вторгнення армія РФ втратила вже 22 свої установки УР-77, причому з них 15 дісталися ЗСУ як трофей, ще 2 були покинуті і лише п’ять – знищені.

Читайте також: Як армія РФ "знімає кіно" для пропагандиських відео: або навіщо звозити сотню морських мін (оновлено)