xcounter
#

РФ за вересень випустила майже 350 дронів-камікадзе типу Shahed, Сили оборони збивають більшість цілей

1267
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

Відбито чергову атаку дронів-камікадзе типу Shahed, підрозділи ППО Сил оборони України збивають до 80% випущених ударних дронів

Російське окупаційне військо у ніч на 20 вересня здійснило чергову терористичну атаку України, четвертий день поспіль запускаючи свої дрони-камікадзе типу Shahed-131/136, у Повітряних Силах ЗСУ розповіли деталі про цю чергову атаку.

Так, за попередніми даними, ворог під час нічної атаки випустив по Україні близько 24 дронів-камікадзе типу Shahed, які у кількох групах було випущено з двох напрямків (південно-східного та північного).

Читайте також: Як M109 Paladin допомогли ЗСУ очистити Роботине від рашистів (відео)
дрони-камікадзе Shahed фото ілюстративне
Інфографіка від Командування Повітряних Сил ЗСУ

З них 17 дронів-камікадзе (або ж близько 70,8%) було знищено нашими підрозділами протиповітряної оборони у межах Сумщини, Полтавщини, Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

мобільна протиповітряна оборона
ЗСУ знищують російські дрони, фото — Генеральний штаб Збройних Сил України

Як відзначають у Повітряних Силах, у результаті атаки зафіксовано влучання у нафтопереробний завод на Полтавщині — наразі його роботу призупинено, а відповідні служби ліквідують наслідки удару.

Таким чином, противник у вересні продовжує інтенсивні обстріли своїми дронами-камікадзе — всього за у вересні по Україні було випущено вже 347 ударних дронів типу Shahed.

Відео ілюстративне. Зенітні самохідні установки Gepard — ефективний засіб знищення дронів-камікадзе типу Shahed

З них підрозділами протиповітряної оборони збито 273 дрони-камікадзе або 78,6% від усієї кількості випущених противником ударних дронів.

Раніше Defense Express в одному зі своїх матеріалів розповідав, чи можна поставити на МіГ-29 ракети APKWS і ними збивати дрони-камікадзе типу Shahed.

Читайте також: Поляки протестують F-16 в експлуатації "з дороги посеред лісу": щоправда саму дорогу дуже сильно адаптували