xcounter
#

РФ вже тестує космічний супутник під ядерну зброю: він перетворить космос на кладовище

5559
РФ вже тестує космічний супутник під ядерну зброю: він перетворить космос на кладовище

Серед усіх варіантів протисупутникового озброєння у РФ вибрали найдопотопніший та найбільш небезпечний

У США зробили публічними нові деталі щодо розгортання РФ нової ядерної зброї у космосі. Нагадаємо, що у лютому з'явилась інформація щодо російської космічної ядерної зброї, яку у Вашингтоні характеризували, як "протисупутникову зброю з використанням ядерних можливостей".

А тепер Мелорі Стюарт, помічник секретаря Бюро контролю над озброєннями, стримування та стабільності (Bureau of Arms Control, Deterrence, and Stability) міноборони США доповіла, що РФ вже тримає у космосі супутник, який є частиною програми створення цієї програми озброєння.

Читайте також: Про що говорить Magura V5 з Р-73, який перетворили на морський дрон-ЗРК

Мелорі Стюарт зазначила, що мова йде про космічний апарат орбіта якого знаходиться на нестандартній висоті, і не використовується іншими супутниками та вища за звичайні навколоземні орбіти. РФ повідомила, що цей супутник науковий та призначений для дослідження впливу радіації на електроніку, але його орбіта нижча за потужні радіаційні пояси.

З боку Defense Express зазначимо, що сам російський космічний апарат не було названо, а параметри його орбіти доволі туманні. Зокрема низька опорна орбіта - це орбіта висотою до 2000 км. Водночас внутрішній радіаційний пояс знаходиться на висоті 4000 км, а зовнішній на 17 000 км.

Також за її словами, мова поки не йде про те, що сама ядерна зброя розгорнута, але Мелорі Стюарт не зазначила, скільки часу необхідно РФ для цього.

роскосмос

Але важливішим є те, що вона конкретизувала що мається на увазі під "протисупутниковою зброю з використанням ядерних можливостей". І попри те, що були версії про те, що це може бути супутником РЕБ з ядерною силовою установкою, все виявилось максимально примітивно - це буде супутник із ядерним зарядом.

"Наші аналітики вважають, що його детонація в певному місці на орбіті зробить нижню навколоземну орбіту непридатною для використання протягом певного періоду часу", - сказала представниця Пентагону. Також, як пише Breaking Defense, яке опитало фахівців, мова йде про фактичну зброю масового знищення для космічних апаратів.

Зазначимо, що Defense Express вже описав, що буде, якщо РФ підірве ядерний заряд у космосі. І якщо дуже коротко - то існує величезний ризик перетворення всього навколоземного простору у звалище космічного сміття за Синдромом Кесслера. Тобто весь космічний простір навколо землі перетворить на кладовище космічних апаратів і його використання буде унеможливлено на десятиріччя, якщо не на строіччя.

Читайте також: Сучасні технології авіадвигунобудування підсилюватимуть можливості Повітряних сил