xcounter
#

Рашисти закупили мільйони патронів і сотні тисяч боєприпасів, і вони вже доставлені в РФ

11693
Російські САУ "Мста-С" ведуть вогонь, фото ілюстративне
Російські САУ "Мста-С" ведуть вогонь, фото ілюстративне

Іран продовжу постачати озброєння для російського війська

Позаминулого місяця Іран таємно відправив РФ значну кількість боєприпасів – як повідомили виданню Sky News джерела в силових структурах, Тегеран відправив Москві зокрема мільйони патронів, сотні тисяч артилерійських снарядів та мінометних мін тощо, розповідають у виданні.

іран зброя рф боєприпаси
Іранські 120-мм мінометні міни, фото ілюстративне, джерело – IDF SPOKESMAN'S OFFICE

Наразі відомо таке – озброєння було відправлене в січні двома вантажними кораблями, які під російським прапором вирушили з іранського порту в РФ через Каспійське море. Як повідомляють джерела видання, до транспортування зброї були залучені два російські судна – "Муса Джалиль" і "Бегей. За даними джерела видання, один з кораблів покинув Іран орієнтовно 10 січня, інший – 12 січня.

Читайте також: Іран хоче від РФ ще й ЗРК С-400, але може загнати цим сам себе у пастку

Судно
Судно "Муса Джалиль"

Дослідники Sky News загалом підтверджують переміщення кораблів у цей час, але уточнюють – обидва вийшли з порту 10 січня, а 12 за невідомих причин на декілька днів були вимушені зупинитися біля берегів Туркменістану. Зрештою, 27 січня кораблі прибули до російського порту Астрахань, який згодом покинули 3 лютого.

іран рф боєприпаси зброя
Шлях російських кораблів з Ірану до РФ, зображення видання Sky News

Які саме боєприпаси РФ закупила в Ірану

За даними, яке отримало видання від власних джерел, всього на борту двох кораблів знаходилися близько 100 млн патронів (різних калібрів – 5,56 мм; 7,62 мм; 9 мм; 12,7 мм; 14,5 мм) та 300 тисяч снарядів – всього близько 200 транспортних контейнерів з озброєнням.

Серед боєприпасів, які Іран відправив РФ, є 40-мм гранати, 107-мм протитанкові ракети, мінометні міни (60 мм; 81 мм та 120 мм), артилерійські снаряди (122 мм; 130 мм; 152 мм) та бронебійні снаряди (115 мм та 125 мм). Також Іран відправив рашистам бронежилети та шоломи – близько 10 тисяч. Наразі відомо, що РФ розплатилася за зброю готівкою.

Читайте також: Якщо Іран таки збудує в РФ завод по виробництву Shahed-136, то що буде далі