xcounter
#

Рашисти втратили за добу одразу шість артсистем на півдні України: дісталося й гігантським САУ, й РСЗВ

14238
Розірваний ствол російської САУ "Пион", фото ілюстративне
Розірваний ствол російської САУ "Пион", фото ілюстративне

Триває "демілітаризація" російської артилерії

Українські підрозділи на півдні активно знищують озброєння та військову техніку російської окупаційної армії – зокрема, як звітує оперативне командування "Південь", за 26 серпня нашими ракетно-артилерійськими підрозділами було знищено одразу шість російських артсистем.

Впродовж дня було "демілітаризовано" такі зразки російської зброї: дві ракетні системи залпового вогню 9К58 "Смерч", три самохідні артилерійські гармати 2С5 "Гиацинт", самохідна артилерійська установка 2С7 "Пион та артилерійсько-мінометна установка 2С9 "Нона".

Читайте також: ЗСУ методично винищують російську протиповітряну оборону на півдні України, цього разу зачепили ще й "Панцирь-С1"
РСЗВ
РСЗВ "Смерч"

Крім того, також було ліквідовано 24 окупанти та п’ять одиниць броньованої та автомобільної техніки. Загалом ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ за добу на цьому напрямку виконали понад 250 вогневих завдань.

2С9
Самохідна артилерійська гармата 2С9 "Нона"

Крім того, як повідомляють в ОК "Південь", тактична авіація ПС ЗСУ уразила рашистські засоби ППО в Херсоні, а також вдарила по живій силі та техніці окупантів в Ольгиному та по опорному пункту в Новопетрівці.

Су-25 Повітряних Сил ЗСУ,
Су-25 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Також в ОК "Південь" повідомляють, що ворог наразі не може використовувати Антонівський та Дар’ївські мости для транспортування своєї важкої техніки.

Читайте також: ЗСУ знищили на Півдні рідкісну рашистську РЛС "Небо-М": чим вона особлива