xcounter
#

ЗСУ знищили на Півдні рідкісну рашистську РЛС "Небо-М": чим вона особлива

45636
Російська РЛС "Небо-М", ілюстративне фото з відкритих джерел
Російська РЛС "Небо-М", ілюстративне фото з відкритих джерел

Окупанти настільки перелякались можливої появи ATACAMS в ЗСУ, що перекинули зенітників аж із Уралу та Арктики

Оперативне командування "Південь" у своєму зведенні повідомило, що за минулу добу Збройні Сили України знищили в регіоні зокрема чотири засоби ППО - два ЗРК С-300, радіолокаційну станцію наведення та підсвітки, та мобільну РЛС типу "Небо-М".

На окрему увагу в цьому зведенні заслуговує факт знищення саме радіолокаційної станції типу "Небо-М", бо в цьому епізоді ворог втратив рідкісну свою РЛС, що має виявляти балістичні ракети на великих дистанціях.

Читайте також: Які західні ракети, окрім AGM-88 HARM можливо інтегрувати до українських винищувачів: повітря-повітря - частина 1
Російська РЛС "Небо-М", ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо говорити конкретніше – рашисти почали серійне виробництво РЛС "Небо-М" лише в 2012 році, кількість поставлених радіолокаційних станцій цього типу не розкривається. У відкритих джерелах можемо знайти згадку, що в 2017 році такі РЛС почали отримувати частини протиповітряної оборони Центрального військового округу ЗС РФ, розрахунки станцій "Небо-М" мали прикривати рубежі росіян за Уралом та в Арктиці.

Рашисти ствержують, що їх РЛС "Небо-М" може виявляти балістичні цілі на дистанції аж до 600 км, та одночасно супроводжувати 200 "трас". Для розгортання такої станції потрібно начебто лише 15 хвилин, а строк напрацювання до першої відмови складає начебто аж 1000 годин.

Російська РЛС "Небо-М", ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, окупанти аж настільки перелякались із перспективи можливої появи ракет ATACAMS в строю Збройних Сил України, навіть якщо повідомлення про це ще не підтверджуються, що аж перекинули свої рідкісні РЛС із позицій за Уралом та в Арктиці. Але замість ATACAMS рашисти побачили AGM-88 HARM, і це було останнє, що вони побачили в своєму житті.

Читайте також: Західні ракети "повітря-земля" для українських літаків: чи можливо інтегрувати крилаті стелс-ракети до МіГ-29 та Су-27